Anties mėsą galite nukaulinti arba tiesiog virti su visais kaulais. Užsimerkiame kruopas. Antį išverdame pasūdytame vandenyje su pipirais ir lauro lapais. Nugraibome susidariusias putas. Išvirus vištienai į tą patį puodą dedame kubeliais susmulkintas nuskustas bulves, griežinėliais supjaustytas nuskustas morkas, išmirkusias kruopas ir verdame apie 20 min. Susmulkintą svogūną pakepiname keptuvėje su sviestu ir sudedame į sriubą. Išvirus daržovėms sudedame grietinėlę bei susmulkintas petražoles. Patiekiame šiltą. Skanaus.
Autorius: Virginija
INGREDIENTAI:
4 vienetai bulvių
šiek tiek juodųjų pipirų
4 vienetai laurų lapų (lapai)
2 vienetai morkų
1 sauja petražolių
2 vienetai svogūnų
500 gramų antienos
1 stiklinė perlinių kruopų
1 ir 7/10 litro vandens
0.5 stiklinės grietinėlės
šiek tiek druskos
2 valgomieji šaukštai sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Anties mėsą galite nukaulinti arba tiesiog virti su visais kaulais. Užsimerkiame kruopas. Antį išverdame pasūdytame vandenyje su pipirais ir lauro lapais. Nugraibome susidariusias putas. Išvirus vištienai į tą patį puodą dedame kubeliais susmulkintas nuskustas bulves, griežinėliais supjaustytas nuskustas morkas, išmirkusias kruopas ir verdame apie 20 min. Susmulkintą svogūną pakepiname keptuvėje su sviestu ir sudedame į sriubą. Išvirus daržovėms sudedame grietinėlę bei susmulkintas petražoles. Patiekiame šiltą. Skanaus.