INGREDIENTAI:
- 4 vienetai baklažanų
- 3 vienetai bulvių
- 2 česnakų
- šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
- 2 vienetai pomidorų pastos
- 2 vienetai svogūnų
- 80 gramų vandens
- šiek tiek druskos
- 4 valgomieji šaukštai aliejaus
- 2 saujos žalumynų (petražolės, bazilikai, krapai, kinza (kalendra)
- šiek tiek raudonųjų pipirų (malti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Baklažanus ir nuskustas bulves perpjauti išilgai, tada supjaustyti riekelėmis. Svogūną supjaustyti pusžiedžiais. Pomidorus nuplikyti verdančiu vandeniu, nuimti odelę, supjaustyti į 4 dalis. Česnaką stambiai sukapoti.
Į puodą storu dugnu įpilti aliejų, suberti svogūnus, pakepinti ant silpnos ugnies, suberti bulves, pakepinti 3-5 minutes. Sudėti baklažanus, pomidorus, pusiau uždengti dangčiu, 5 minutes maišant patroškinti.
Supilti vandenį, sumažinti ugnį, patroškinti 15 minučių.
Kai bulvės suminkštės, pridėti susmulkintus žalumynus, česnaką, pipirus, pagal skonį druskos.
Nukelti nuo ugnies, uždengti ir 2 valandas palaikyti.
Patiekiamas ir kaip karštas, ir kaip šaltas užkandis.
REKLAMA