INGREDIENTAI:
- 600 gramų abrikosų
- 0.5 arbatinio šaukštelio cinamono
- 1 vienetas citrinų
- 1 arbatinis šaukštelis cukraus pudros
- 0.5 stiklinės cukraus
- 1 stiklinė baltojo vyno
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Pusę abrikosų nulupti, supjaustyti puselėmis ar smulkiau, apibarstyti cukraus pudra ir pastatyti į šaldytuvą.
Į vyną suberti cinamoną, nutarkuotą citrinos žievelę ir išspausti citrinos sultis. Pakaitinti ant silpnos ugnies, atvėsinti.
Likusius abrikosus nulupti, išimti kauliukus, sutrinti, suberti cukrų, supilti vyną ir gerai permaišyti.
Išimti abrikosus iš šaldytuvo, sudėlioti porcijomis į lekšteles, apipilti paruošta tyre.
REKLAMA