Jums reikės: 500 gramų virtų bulvių, 50 gramų sausų manų kruopų, 50 gramų bulvių krakmolo, šiek tiek druskos.
Įdarui: 200 gramų mėgstamos mėsos, 1 svogūno, sultinio, kuriame virė mėsa, druskos, prieskonių.
Iš pradžių bulves išverdame pasūdytame vandenyje, išvirus nupilame vandenį, nugariname bei sugrūdame. Atvėsiname.
Tuomet į atvėsusias bulves įdedame manų kruopas, krakmolą, druską bei viską gerai išminkome. Padedame tešlą į šalį, kol pasiruošime įdarą.
Įdaras: Mėsą sumalame, įdedame smulkintų, pakepintų svogūnų, druskos, prieskonių, įpilame sultinio bei gerai išmaišome.
Tada iš bulvių masės darome paplotėlius, ant jų vidurio dedame paruošto mėsos įdaro bei formuojame cepelinus.
Po to cepelinus dedame į verdantį pasūdytą vandenį bei verdame maždaug 8-10 minutes (virimo laikas priklausys nuo pasigamintų cepelinų dydžio). Patiekiame su pakepintais svogūnais, šonine (aš dar pati įdėjau pievagrybių bei krapų) ir grietinėle arba grietine. Skanaujame!
Pastebėjimas: Šitaip gaminami cepelinai gaunasi minkštučiai bei labai labai gardūs! Man pačiai jie visiškai primena mokyklos laikus, kai būdavo patiekiami valgykloje. Tokiems cepelinams pagaminti nereikia daug laiko bei jie itin greitai išverda.
Šaltinis: Rasos virtuvės užrašai