Jeigu norite skanių, minkštų, tirpstančių burnoje cepelinų ir kad nė vienas neiširtų, rašykitės receptą.
Reikės:
2 - 2.5 kg. bulvių, 0.5 kg. vištienos faršo, 2 - 3 svogūnų, vištienos prieskonių, 1 v.š. ( su kaupu ) krakmolo, pipirų ir druskos
Bulves ir vieną svogūną sutarkavau. Bulves per kiaurasamtį, kiek paspausdama šaukštu nuvarvinau. Iš bulvių susidariusį krakmolą sudėjau į bulvių tarkius ir gerai išmaišiau. Vištienos faršą sumaišiau su kepintais svogūnais, prieskoniais ir druska ( įdaras paruoštas ).
Beliko formuoti cepelinus. Į puodą su verdančiu ir pasūdytu vandeniu, supyliau krakmolą ( krakmolą ištirpinau 0.5 stiklinėje vandens ) ir sudėjau cepelinus.
Cepelinus viriau 20 - 25 min. Cepelinus patiekiau su šoninės, svogūnų ir grietinės padažu.
Šaltinis: Gamink su Audrone