Jums reikės: 3kg nuskustų bulvių, 1a.š. druskos, 2v.š. krakmolo
Įdarui: 700g maltos mėsos, 1 svogūno, 1-1,5 a.š. druskos, 1 v.š. kapotų krapų, 2a.š. krakmolo, žiūpsnio džiovinto baziliko, žiūpsnio pipirų.
Bulvių 1 kg išvirti pasūdytame vandenyje, likusias sutarkuoti.
Nuo tarkuotų bulvių gerai nusunkti skystį. Nuspaustą skystį 5 min. palikti nusistovėti, tuomet nupilti ir dugne susirinkusį krakmolą dėti į tarkius.
Išvirusias bulves gerai nugarinti, kad liktų kuo mažiau drėgmės bei sutrinti iki košės.
Tarkius sumaišyti su virtomis bulvėmis, berti druskos bei krakmolo. Masę permaišyti iki vientisumo.
Faršą sumaišyti su kapotais svogūnais, prieskoniais, krakmolu. Permaišyti, kol prieskoniai vienodais pasiskirstys. Padalinti įdarą ir bulvių masę į 15 kamuoliukų.
Jei norisi glotnesnių cepelinų (kad paviršius nebūtų labai pasišiaušęs), į vandenį, kuriame virs cepelinai, galima supilti nuo tarkių likusį skystį.
Skanu su grietine, svieste kepintais svogūnais ar spirgais. Tai pat visai tinka stiklinė kefyro, ar trintas varškės-grietinės padažas.
Bulves cepelinams rinktis kuo krakmolingesnes.
Šaltinis: Skanūskąsneliai