• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šilumai per daug nelepinant, vis daugiau laiko praleidžiame namie. Jeigu pasiilgote jaukaus ir šildančio maisto, tačiau nuolat sukate galvą, ką pasigaminti pietums ar vakarienei – būtina išmėginti tradicinį Jungtinės Karalystės patiekalą Šepardo pyragą, lietuviškai dar vadinamą piemenėlių apkepu. TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė receptą, kuris nereikalauja įmantrių ingredientų, tačiau patiks net patiems išrankiausiems valgytojams.

Šilumai per daug nelepinant, vis daugiau laiko praleidžiame namie. Jeigu pasiilgote jaukaus ir šildančio maisto, tačiau nuolat sukate galvą, ką pasigaminti pietums ar vakarienei – būtina išmėginti tradicinį Jungtinės Karalystės patiekalą Šepardo pyragą, lietuviškai dar vadinamą piemenėlių apkepu. TV3 laidoje „Kotrynos burtai“ kulinarė Kotryna Starkienė parodė receptą, kuris nereikalauja įmantrių ingredientų, tačiau patiks net patiems išrankiausiems valgytojams.

REKLAMA

Reikės:

  • 1 kg maltos jautienos
  • 3 morkų
  • 200 g šaldytų žirnelių
  • Svogūno, kelių skiltelių česnako
  • 0,5 l sultinio
  • Trijų šaukštų miltų
  • Šaukšto pomidorų tyrės
  • 2 šaukštų Vorčesterio padažo
  • Šviežių petražolių
  • Druskos

Bulvių „kepurei“ reikės:

  • 1,5 kg bulvių
  • 2 kiaušinio trynių
  • 100 g sviesto
  • Saujos tarkuoto kietojo sūrio
  • Druskos
  • Pipirų

Gaminimo eiga:

Supjaustykite svogūną, pakepinkite jį alyvuogių aliejuje, ten pat sudėkite maltą jautieną ir gerai apkepinkite, kol gražiai paruduos. Pilkite Vorčesterio padažą, bei pomidorų tyrę, gerai išmaišykite.

REKLAMA
REKLAMA

Suberkite miltus, gerai išmaišykite ir pakepinkite kelias minutes. Dalimis supilkite sultinį ir gerai išmaišykite. Morkas supjaustykite nedideliais kubeliais.

REKLAMA

Į mėsą sudėkite supjaustytas morkas, žirnelius ir sukapotas petražoles, gerai išmaišykite, sumažinkite kaitrą ir palikite troškintis geram pusvalandžiui.

Per tą laiką išvirkite bulves. Jas sugrūskite, dėkite trynius ir labai gerai išmaišykite. Sudėkite sviestą, sūrį, prieskonius ir gerai išmaišykite. Bulvių košę sudėkite į konditerinį maišelį.

Jeigu mėsą troškinote keptuvėje kurią galima dėti į orkaitę, tai tiesiog palyginkite paviršių ir ant viršaus išspauskite nedidelius bulvinius bokštelius. Jeigu keptuvė netinkama orkaitei, tai mėsą sudėkite į kepimo indą ir viršų padenkite bulvių koše.

REKLAMA
REKLAMA

Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 30 min. 180 laipsnių temperatūroje.

Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.

Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 11:30 val. per TV3 televiziją.

VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:

Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
  • Šventiniai atradimai su VILVI

TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų