Reikės:
- 1 kg maltos jautienos
- 3 morkų
- 200 g šaldytų žirnelių
- Svogūno, kelių skiltelių česnako
- 0,5 l sultinio
- Trijų šaukštų miltų
- Šaukšto pomidorų tyrės
- 2 šaukštų Vorčesterio padažo
- Šviežių petražolių
- Druskos
Bulvių „kepurei“ reikės:
- 1,5 kg bulvių
- 2 kiaušinio trynių
- 100 g sviesto
- Saujos tarkuoto kietojo sūrio
- Druskos
- Pipirų
Gaminimo eiga:
Supjaustykite svogūną, pakepinkite jį alyvuogių aliejuje, ten pat sudėkite maltą jautieną ir gerai apkepinkite, kol gražiai paruduos. Pilkite Vorčesterio padažą, bei pomidorų tyrę, gerai išmaišykite.
Suberkite miltus, gerai išmaišykite ir pakepinkite kelias minutes. Dalimis supilkite sultinį ir gerai išmaišykite. Morkas supjaustykite nedideliais kubeliais.
Į mėsą sudėkite supjaustytas morkas, žirnelius ir sukapotas petražoles, gerai išmaišykite, sumažinkite kaitrą ir palikite troškintis geram pusvalandžiui.
Per tą laiką išvirkite bulves. Jas sugrūskite, dėkite trynius ir labai gerai išmaišykite. Sudėkite sviestą, sūrį, prieskonius ir gerai išmaišykite. Bulvių košę sudėkite į konditerinį maišelį.
Jeigu mėsą troškinote keptuvėje kurią galima dėti į orkaitę, tai tiesiog palyginkite paviršių ir ant viršaus išspauskite nedidelius bulvinius bokštelius. Jeigu keptuvė netinkama orkaitei, tai mėsą sudėkite į kepimo indą ir viršų padenkite bulvių koše.
Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 30 min. 180 laipsnių temperatūroje.
Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 11:30 val. per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!