Karpio maltinukams reikės:
- 1 karpio
- aliejaus skrudinimui
- 1 kiaušinio
- 50 g džiūvėsėlių
- 60 g kruopų (bet kokių)
- druskos
- pipirų
- 1 citrinos
Raudonųjų svogūnų čatniui reikės:
- 3 svogūnų
- aliejaus skrudinimui
- 50 g granatų čatnio
- 50 ml obuolių acto
- 15 g medaus
- čiobrelių
Gaminimo eiga:
Karpį padėkite ant sviestiniu popieriumi išklotos skardos. Apšlakstykite aliejumi ir kepkite 20–30 minučių (priklausomai nuo karpio dydžio).
Iškeptą karpį susmulkinkite ir sumaišykite su kiaušiniu, džiūvėsėliais, virtomis kruopomis ir smulkintomis petražolėmis. Paskaninkite druska ir pipirais.
Viską gerai sumaišykite ir dėkite į šaldytuvą 20 minučių pailsėti.
Per tą laiką pasigaminkite svogūnų čatnį. Ant įkaitinto aliejaus apskrudinkite pusžiedžiais pjaustytus svogūnus. Dėkite medų, čiobrelius, obuolių actą ir spanguolių padažą. Viską patroškinkite 5 minutes ant mažos ugnies.
Suformuokite žuvies maltinukus. Ant įkaitintos keptuvės apkepkite maltinukus po 2–3 minutes iš kiekvienos pusės.
Patiekite su svogūnų čatniu.
Visus profesionalaus virtuvės šefo patarimus išgirskite vaizdo įraše recepto pradžioje.
Laidą „Šviežios idėjos su „Lidl“ žiūrėkite šokiadieniais per TV3 12 val., 16:30 val. ir 22:30 val., per TV8 – 18 val.
Straipsnis parengtas pagal TV3 ir TV8 laidą „Šviežios idėjos su „Lidl“.