• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ieškote ko nors naujo vakarienės stalui? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ turi sprendimą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius parodė, kaip išsikepti išskirtinio skonio karpį, kuris puikiai tiks ne tik vakarienei, bet ir galės nugulti ant Šv. Kūčių stalo. 

Ieškote ko nors naujo vakarienės stalui? Nauja TV3 žiniasklaidos grupės laida „Šviežios idėjos su „Lidl“ turi sprendimą. Šįkart virtuvės šefas Justinas Kapkovičius parodė, kaip išsikepti išskirtinio skonio karpį, kuris puikiai tiks ne tik vakarienei, bet ir galės nugulti ant Šv. Kūčių stalo. 

REKLAMA

Karpiui su razinomis ir riešutais reikės:

  • 1 karpio
  • 1 citrinos
  • Druskos
  • Pipirų

Padažui:

  • 300 g svogūno
  • Aliejaus skrudinimui
  • 70 g razinų
  • 15 g cukraus
  • 50 g sviesto
  • 250 ml balto vyno
  • Druskos
  • Pipirų
  • Imbierų
  • Cinamono
  • Paprikos
  • Migdolų riešutų
  • Petražolių

Gaminimo eiga:

Karpį susipjaustykite gabaliukais, apibarstykite druska ir palikite kelioms valandoms pailsėti.

REKLAMA
REKLAMA

Puode ant aliejaus apkepkite pusžiedžiais pjaustytus svogūnus. Dėkite razinas, sviestą, cukrų, prieskonius ir patroškinkite kelias minutes. Pilkite vyną ir nugarinkite kelias minutes.

REKLAMA

Į kepimo indą pilkite ką tik pagamintą padažą. Išdėliokite apiplautą karpį, uždėkite citrinos griežinėlių. Dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 25 minučių pasitroškinti.

Paskaninkite druska ir pipirais, apibarstykite skrudintais migdolais ir petražolėmis.

Visus profesionalaus virtuvės šefo patarimus išgirskite vaizdo įraše recepto pradžioje.

Laidą „Šviežios idėjos su „Lidl“ žiūrėkite šokiadieniais per TV3 12 val., 16:30 val. ir 22:30 val., per TV8 – 18 val.

Straipsnis parengtas pagal TV3 ir TV8 laidą „Šviežios idėjos su „Lidl“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų