Karpiui su razinomis ir riešutais reikės:
- 1 karpio
- 1 citrinos
- Druskos
- Pipirų
Padažui:
- 300 g svogūno
- Aliejaus skrudinimui
- 70 g razinų
- 15 g cukraus
- 50 g sviesto
- 250 ml balto vyno
- Druskos
- Pipirų
- Imbierų
- Cinamono
- Paprikos
- Migdolų riešutų
- Petražolių
Gaminimo eiga:
Karpį susipjaustykite gabaliukais, apibarstykite druska ir palikite kelioms valandoms pailsėti.
Puode ant aliejaus apkepkite pusžiedžiais pjaustytus svogūnus. Dėkite razinas, sviestą, cukrų, prieskonius ir patroškinkite kelias minutes. Pilkite vyną ir nugarinkite kelias minutes.
Į kepimo indą pilkite ką tik pagamintą padažą. Išdėliokite apiplautą karpį, uždėkite citrinos griežinėlių. Dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 25 minučių pasitroškinti.
Paskaninkite druska ir pipirais, apibarstykite skrudintais migdolais ir petražolėmis.
Visus profesionalaus virtuvės šefo patarimus išgirskite vaizdo įraše recepto pradžioje.
Laidą „Šviežios idėjos su „Lidl“ žiūrėkite šokiadieniais per TV3 12 val., 16:30 val. ir 22:30 val., per TV8 – 18 val.
Straipsnis parengtas pagal TV3 ir TV8 laidą „Šviežios idėjos su „Lidl“.