• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakarienė gali turėti didelę įtaką miego kokybei. Tinkamai pasirinkti patiekalai ne tik padeda atsipalaiduoti prieš miegą, bet ir skatina geresnį poilsį per naktį. Tačiau netinkamai parinkti produktai vakarienei, gali ne tik trikdyti miegą, bet ir sukelti nemigą ar dažną nubudimą nakties metu.

Vakarienė gali turėti didelę įtaką miego kokybei. Tinkamai pasirinkti patiekalai ne tik padeda atsipalaiduoti prieš miegą, bet ir skatina geresnį poilsį per naktį. Tačiau netinkamai parinkti produktai vakarienei, gali ne tik trikdyti miegą, bet ir sukelti nemigą ar dažną nubudimą nakties metu.

REKLAMA

Apie tai, ko nereikėtų valgyti prieš pat miegą, Lietuvos bendrosios praktikos (šeimos) gydytojų asociacijos prezidentas prof. habil. dr. Julius Kalibatas pasakoja naujienų portalo tv3.lt laidoje „Sveikatos DNR“.

Prieš miegą – lengvai virškinamas maistas

Profesorius J. Kalibatas pabrėžia, kad prieš einant miegoti svarbu atsiminti – likus bent trims valandoms iki miego reikėtų vengti sunkių patiekalų, pavyzdžiui, cepelinų.

„Kaip triušis [prieš miegą] pagraužti salotos lapą, kažką lengvo. Galite lengvą buljoną užvalgyti. Svarbiausia neprisikimšti skrandžio, nes tada skrandis nežino kaip tą maistą išstumti iš savęs ir tas tikrai gali sukelti ir skausmus, ir sutrikdyti miegą“, – atskleidžia jis.

REKLAMA
REKLAMA

Naujienų portalo tv3.lt „Sveikatos DNR“ vedėja Erika Fuks pastebėjo, kad vakarienei tampa madinga valgyti ne iki galo iškeptą mėsą. Tačiau profesorius įspėja, kad toks pasirinkimas prieš miegą nėra pats tinkamiausias.

REKLAMA

„Ne iki galo iškepta mėsa nėra gerai. Kodėl valgote žalią mėsą? Žmonijos progresas prasidėjo tada, kai suprato, kad maistą reikia ruošti ant ugnies.

Lyginti žmones su vilkais, liūtais ar tigrais, kurie valgo žalią mėsą ir yra stiprūs dėl to, nėra teisinga. Jie tiesiog neturi galimybės išsikepti maisto. Mėsa turi būti termiškai apdorota“, – juokiasi profesorius.

Be to, valgant pusiau žalią mėsą kyla ir kitų pavojų – galima susirgti įvairiomis ligomis. „Jei mėsa yra užkrėsta, gali kilti bakterinės infekcijos ir net rimtesni pavojai“, – priduria profesorius J. Kalibatas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų