Istorinės virtuvės žinovas, profesionalus šefas Tomas Rimydis sprandinės šašlyką siūlo marinuoti burokėlių sulčių su svogūnais ir česnakais marinate, taip pat reikėtų nepagailėti prieskoninių žolelių.
Kitas laidos „La Maistas“ šefas grilio entuziastas Vylius Blauzdavičius tradiciniams iešmams mėsą pjausto stambesniais gabalais, o mažiems iešmeliams – mažesniais. Pasak jo, nėra svarbu, kaip pjauti – išilgai ar skersai mėsos skaidulų. Veriant mėsos gabalus ant iešmo, juos reikėtų lengvai suglausti vieną su kitu, bet neperspausti.
Taip pat virtuvės šefai prie šašlykų pataria išbandyti ir šiuos padažus:
Degintų agurkų padažas prie mėsos
Tomas Rimydis siūlo nesudėtingai paruošiamą, tobulai pavasariškos spalvos padažą, kuris suteiks puikų skonį kiekvienam raudonos mėsos ir paukštienos patiekalui
Receptą žiūrėkite:
Tobulas padažas paukštienai „White Alabama“
Vylius Blauzdavičius parodė, kaip paruošti visiškai nesudėtingą kreminį padažą. Pagardas turintis šiek tiek aštrumo paskanins kiekvieną patiekalo kąsnelį. Paruošti jį visiškai nesudėtinga ir nereikia jokių įmantrių ingredientų.
Receptą žiūrėkite: