Įprasta matyti istorinės virtuvės žinovą, profesionalų šefą Tomą Rimydį profesionalioje virtuvėje, restorane, tačiau paaiškėjo, kad jis labai mėgsta šeimininkauti ir lauke. „Mėgstu lauke gaminti ir ruošti maistą, nes tai yra tai, ko turime mažiausiai. Puikus oras, grilius, draugų kompanija – kas gali būt geriau. Galima ir be grilio apsieiti, gaminti užtepėles, salotas, bet grilio dūmas ir aromatas tikrai skaniai nuteikia“, – galimybe gaminti lauke džiaugėsi T. Rimydis.
Kitam laidos „La Maistas“ šefui grilio entuziastui ir ekspertui Vyliui Blauzdavičiui sezoniškumas nelabai egzistuoja, jis ištisus metus gamina lauke. „Grilinu visą laiką, bet vasarą labiausiai tuo mėgaujuosiu – galima niekur neskubėt, ramiai atsipalaiduot, pasistatau kėdutę ir mėgaujuosi procesu“, – sako Vylius.
Grilyje keptos dūmo skonio daržovės
Tomas Rimydis siūlo išbandyti grilyje keptas daržoves. Tai maistingas, labai gardus ir tobulo aromato užkandis arba garnyras prie mėgstamų patiekalų.
Receptą žiūrėkite:
Pomidorinis daržovių troškinys su pupelėmis
Vylius Blauzdavičius parodė, kaip paruošti visiškai nesudėtingą daržovių troškinį su pupelėmis. Prieš tiekiant jį labai gardu pabarstyti smulkintais žalumynais. Šį troškinį tinka tiekti kaip garnyrą prie mėsos ir daržovių patiekalų arba valgyti vieną.
Receptą žiūrėkite: