Laidos viešnia Eglė pamini, kad šių metų grybų kiekis maloniai nustebino, nes jų augo labai daug ir tokiose vietose, kur net nesitikėtum jų atrasti. Tad tai puiki galimybė išbandyti įvairiausius, gardžiausius patiekalus su grybais.
Eglė primena, kad rudmėsių grybus galima sumaišyti su kitais grybais, tačiau patikrinti labai nesudėtinga – nupjovus rudmėsę jos kotelis pakeičia spalvą, tai yra, pamėlsta.
Laidos viešnia Eglė ruošė svieste keptų grybų užkandėles. Vos tik prisirinkus grybų labai tinka ruošti šį užkandį, nes šiam patiekalui naudojami tik gražūs, sveiki ir švarūs grybai.
Eglė primena, kad labai svarbu šių grybų nešlapinti, puikiai tiks nuvalyti juos rankšluosčiu ar paskusti peiliuku. Sušlapinti grybai troškinasi, o ne skrunda, praranda dalį savo puikaus skonio, miško kvapo ir nuostabaus aromato.
Laidos šefas Vylius pamini grybus, vadinamus kalpokais. Šie balti maži grybukai labai praverčia kaip puikus prieskonis virtuvėje. Grybukus reikia sudžiovinti, sumalti ir tuomet šiais intensyvaus ir labai puikaus skonio milteliais gardinti sriubas, troškinius ir kitus mėgstamus patiekalus.
Vylius gamino maltos mėsos kukuliukus grybų padaže. Antrasis laidos šefas Tomas, senovinės virtuvės žinovas, parodė, kaip paruošti gardžias šviežių baravykų salotas.
Balzaminis grybų padažas
Šį padažą paruošti nesudėtinga, tik reikės šiek tiek kantrybės iki kol balzamiko actas verdamas nugarins intensyvų aromatą. Tuomet šiuo padažu liks tik gardinti mėgstamas salotas. Pagardina kiekvieną kąsnelį!
Receptą žiūrėkite: