Visi norime, kad maisto kaina atitiktų kokybę, todėl labai apmaudu, kai vaisiai ir daržovės tampa nebetinkami dar nespėjus jų sunaudoti. Laimei, maisto tinklaraštininkė atskleidė, kaip geriausiai panaudoti paprikas, ir teigia, kad jos metodas leidžia jas išlaikyti pakankamai šviežias tris savaites.
Pasak socialinio tinklo „TikTok” vartotojos Moonchen (@moonchen_foodblog), paprikos nemažai kainuoja ir lengvai genda, todėl ji siūlo puikų būdą, kaip jas išlaikyti šviežias ilgą laiką, rašo express.co.uk.
Vaizdo įraše moteris rodo, kaip paima folijos ritinėlį, švelniai nudžiovina kiekvieną papriką ir deda jas ant folijos lapo po tris bei suvynioja. Taip paruoštas paprikas ji pataria dėti į maišelį ir laikyti šaldytuvo daržovių skyriuje – jos išliks šviežios iki 3 savaičių ar ilgiau.
@moonchen_foodblog We know belle peppers can be expensive and they go bad easily. Here is a perfect way to make your belle peppers stay fresh for long. - dry out any excess moisture with paper towel or clean napkin - wrap in foil paper - store in a ziplock or nylon bag and keep them in the vegetable compartment of your fridge Your belle peppers can stay fresh for up to 3 weeks or more. #kitchenhacks #vegetablestorage #foodstoragetips #foodtox #foodblog ♬ Rodo - Adekunle Gold
„Ačiū! Paprikos mano namuose yra pagrindinis ingredientas, bet jos taip greitai genda – tikrai pabandysiu!“, – rašė viena komentatorė.
„Tikrai labai įdomu, ačiū už patarimą“, – dėkojo kitas.
Padeda apsaugoti paprikas
Paprikose yra didelis vandens kiekis, o tai reiškia, kad jos gali supūti ar net pradėti pelyti. Jos taip pat labai jautrios etileno dujoms – natūraliam augalų hormonui, kurį gamina kai kurios daržovės, pavyzdžiui, svogūnai, česnakai ir bulvės. Etileno dujos gali pagreitinti šalia esančių produktų nokimą.
„Kad apsaugotumėte paprikas nuo etileno dujų ir drėgmės šaldytuve, geriausia jas dėti į daugkartinio naudojimo medvilninį arba tinklinį maišelį, – pataria Kristin Marr, virėja ir „LiveSimply“ įkūrėja. – Šie maišeliai padės sulaikyti drėgmę ir jas apsaugos, todėl jos ilgiau išliks šviežios.“
Kristin perspėjo, kad paprikų nereikia iš karto plauti, jei jų tuoj pat nenaudosite maistui gaminti.
„Jei nuspręsite paprikas nuplauti, leiskite joms pilnai išdžiūti ir tik tada dėkite į šaldytuvo stalčių. Bet koks ant paprikų likęs vanduo gali sukelti ankstyvą gedimą – pelėsio, gleivių ir juodų dėmių atsiradimą.“