Reikės: 1 kg faršo (naudojau kiaulienos su kalakutiena), 1 kiaušino; nedidelio svogūno; 1–2 skiltelių česnako; 2–3 šaukštai manų kruopų; druskos; pipirų; petražolių; krapų; šiek tiek gazuoto mineralinio vandens tiek, kad nebūtų faršas per skystas.
Įdarui: džiovintų grybų; svogūnų; virto kiaušinio; krapų; petražolių; aliejaus kepimui; šiek tiek mėgstamo sūrio; druskos; pipirų.
Dar reikės: mėsos sultinio, džiovintų grybų; svogūno; lauro lapo; grietinės; druskos; pipirų; vandens ir miltų.
GAMINIMAS
Džiovintus grybus pavirkite iki dešimties minučių. Truputį jiems atvėsus, smulkiai supjaustyti ir pakepti su svogūnu, prieskoniais ir žalumynais. Kiaušinius, mėgstamą sūrį sutarkuoti ir sumaišyti su atvėsusiais pakeptais džiovintais grybais.
Sumaišykite faršą su prieskoniais ir formuokite paplotėlius. Dėkite įdarą, formuokite norimą formą, apvoliokite miltuose ir apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių.
Įpilkite į puodą vandens, įdėkite mėsos sultinio, nedidelę saujalę džiovintų grybų; lauro lapą; perpjautą į keturias dalis svogūną; indelį grietinės; druskos, pipirų; žalumynų.
Įdėkite įdarytus kotletukus ir troškinkite ant nedidelės ugnies.
Gamindami padažą, nupilkite sultinio, kuriame troškinosi kotletukai. Šiek tiek miltų sumaišykite su šaltu vandeniu ir įpilkite į sultinį, išmaišykite iki virimo. Patys reguliuokite padažo tirštumą, kaip jums patinka.
Skanaus!
Šaltinis: Andželikos virtuvėlė/ worldrecipes.eu