Guliašui reikės: 500 g. kiaulienos; 2 didesnių morkų; 1 didelio svogūno; 3 virtuvinių šaukštų miltų; 4 didelių šaukštų pomidorų padažo; prieskonių (mėsai, pipirai, druska); bulvių košei.
GAMINIMAS
Supjaustome kiaulieną gabaliukais, įberiame mėsos prieskonių ir gerai išmaišome. Paliekame pusvalandžiui, kad pasimarinuotų. Tuo metu smulkiais gabaliukais supjaustome morkas, svogūnus.
Kiaulienos gabaliukus kepiname ant keptuvės (su aliejumi), tuo metu metame į puodą morkas ir svogūnus, įpilame vandens, kad apsemtų daržoves, ir kaitiname ant nedidelės ugnies.
Iškepus mėsą, ją su visu susidariusiu padažu sudedame į puodą su daržovėmis.
Įdedame pomidorų padažą ir prieskonių (pagal skonį). Po pusvalandžio troškinimo, po truputėlį beriame miltus ir gerai maišome, kad visa masė sutirštėtų. Išjungti galima tada, kai jau morkos bus minkštos.
Skanaus!
Šaltinis: worldrecipes.eu/ tinklaraštis Skanaus!