Tomas Rimydis rabarbarus panaudos gamindamas jautienos žandų salotas, o Vylius Blauzdavičius iš minėto ingrediento gamins padažą, idealiai tinkantį prie jautienos nugarinės kepsnio.
Gerai paruoštai mėsai neabejingas V. Blauzdavičius savo patiekalui pasirinks sausai brandintą jautieną. „Kepant jautieną svarbiausias dalykas yra sušildyti ją viduje. Per daug neperkepti, bet sušildyti. Jeigu tai yra storas gabalas, galite drąsiai jį iš visų pusių pavartyti – kepimo laikui tada nėra standarto. Termometras visada yra geriausias draugas“, – sakys jis.
Stambiais gabalais supjaustęs rabarbarus žinomas vyras atskleis, kad šie suminkštėja kepimo metu, o ypatingas ingredientas rabarbarų padažui suteiks karamelinį prieskonį. Tiesa, dar vieną padažą jis paruoš ir mėsai – kokį, pamatysite laidoje.
Kitas virtuvės šefas Tomas į laidą atvyks jau paruošęs namų darbus – anot jo, gamtoje gaminti kur kas įdomiau, kai įdirbis padarytas iš anksto. Tuomet galimi patys netikėčiausi ir labiausiai gomurį lepinantys eksperimentai. Anot Tomo, svarbiausia salotoms tinkamai pamarinuota mėsą. Kadangi jautienos žandai – gana kaprizingi, marinuoti teks net dvi dienas.
Dar viena virtuvės šefo salotų paslaptis – originaliai ruošti agurkai. Supjaustęs juos nedideliais gabalėliais, T. Rimydis siūlys juos deginti.
„Tai – ne tik grožis, įdomumas, būsena, bet ir skonis, kurį išskiria degintas agurkas. Galimą jį rūkyti ir kepsninėje, bet deginimas išskiria kitokį skonį“, – atskleis Tomas.
Dar daugiau gudrybių, praktiškų patarimų ir receptų – jau sekmadienį, 9.30 val. laidoje „La Maistas“ per TV3!