Grilio ekspertas Vylius Blauzdavičius siūlė gaminti mėsainius su populiariosiomis chorizo dešrelėmis, o Tomas Rimydis pristatė mažai kam girdėtą, kitokią mėsainio variaciją, kurią praminė „bulvainiu“.
Vilius laidoje pasakojo, kad jo ruošiamo patiekalo gamyba iš tiesų yra labai paprasta – svarbu įsidėmėti tik keletą pagrindinių taisyklių, kurios taps jūsų gardžių mėsainių paslaptimi.
„Neapsiribokite vien standartiniu paplotėliu. Šiuo atveju aš rinkausi mėsainius su chorizo dešrele, tačiau jūs galite daryti juos su šonine, jautienos paplotėliu, galite naudoti kitokias dešreles ar net grybus. Galite įdėti tai, ką norite, mėgstate ar tiesiog ką randate parduotuvėje“, – eksperimentuoti skatino Vylius.
Mėsainis su chorizo dešrelėmis
Puiki idėja pietums, kuriuos nesudėtingai paruošite lauke besimėgaujant pavasariniais saulės spinduliais. Labai skanus mėsainis iš visiškai neįmantrių ingredientų.
Mėgstantiems gurmaniškus mėsainius ar vengiantiems įprastos bandelės, verta įsiklausyti kito virtuvės šefo Tomo, kuris siūlė gaminti „bulvainį“ su rūkyta anties krūtinėle ir garstyčių jogurtu. Tiesa, tokiam originaliam patiekalui reikėtų pasidaryti ir „namų darbus“. Prieš einant visko kepti ant grilio, virtuvės šefas primena ir apie kitus „bulvainio“ etapus, kuriems reikalinga orkaitė.
Bulvainis su rūkyta anties krūtinėle ir garstyčių jogurtu
Bulvainis, nes įprastas mėsainių bandeles keičiame bulvėmis. Išskirtiniems, bet labai gardiems pietums. Sotu, nesudėtinga paruošti, o tikrai išskirtinumu sužavės kiekvieną.