Moteris atskleidė „viską iš pagrindų keičiančią“ paslaptį, kuri leidžia atgaivinti senas, suminkštėjusias morkas, kad jas būtų galima valgyti – tereikės tik vandens.
Lottie Dalziel iš Sidnėjaus, Australijos, savo sekėjams parodė, kaip veikia jos sumanyta vos penkių minučių ir stiklinės vandens reikalaujanti gudrybė, rašoma dailystar.co.uk
Žaibiškai išpopuliarėjusiame savo vaizdo įraše „TikTok“, kuri jis surinko 1,1 milijono peržiūrų, Lottie sako: „Turite šaldytuve gulinčių senų, suminkštėjusių morkų? Palaukite ir jų dar neišmeskite – jos turbūt tiesiog dehidratavosi. Penkioms minutėms sudėkite jas į vandenį – taip, tai tikrai veikia – tuomet jas ištraukite ir morkos bus kaip šviežios!“
Procesą ji pademonstruoja – pasiėmusi stiklainį su vandeniu ji į jį maždaug penkioms minutėms sudeda morkas. Kai ji morkas išima iš vandens, jos atrodo atšviežėjusios ir tvirtos.
Lottie, turinti savo verslą, pavadinimu „Banish“, ir teikianti patarimus, kaip nešvaistyti maisto ir sumažinti savo poveikį aplinkai, savo įrašą apibendrino taip: „Tai viską keičia iš pagrindų.“
Jos žiūrovai nekantravo išbandyti šį metodą, o jų gauti rezultatai taip pat buvo daug žadantys.
Kai kurie žmonės atkreipė dėmesį, kad šis procesas vadinamas osmoze – vanduo juda organizmo paviršiumi ar membrana link sūresnės aplinkos. Šiuo atveju morkos šaknys traukia vandenį atgal į daržovę ir taip prailgina jos vartojimo laikotarpį.