• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

14 tūkst. sekėjų socialiniame tinkle „Facebook“ ir 36 tūkst. „Instagram“ paskyroje. Tokius skaičius buvusi manekenė 23-ejų Ieva Greičiūnaitė iš Klaipėdos pasiekė per beveik pusantrų metų, dalindamasi su žmonėmis mėgstamiausiais patiekalų receptais.

10

14 tūkst. sekėjų socialiniame tinkle „Facebook“ ir 36 tūkst. „Instagram“ paskyroje. Tokius skaičius buvusi manekenė 23-ejų Ieva Greičiūnaitė iš Klaipėdos pasiekė per beveik pusantrų metų, dalindamasi su žmonėmis mėgstamiausiais patiekalų receptais.

REKLAMA

Ieva sutiko pasikalbėti su naujienų portalu tv3.lt apie tai, kas paskatino buvusią manekenę imtis naujos veiklos, iš kur semiasi idėjų receptams ir kodėl savo paskyrą pavadino „Nestoru maistu“.

Anksčiau buvote modeliu, o dabar kuriate puslapį apie maistą. Kaip gimė Jūsų puslapio idėja?

Vis augantis eksperimentų skaičius virtuvėje ir po truputį atsiskleidžiantis pomėgis domėtis mityba bei jos reikšme organizmui buvo užuomazga į tinklaraščio pradžią. Mano telefono galerijoje ir užrašuose vis augo maisto nuotraukų ir receptų skaičius, o galvoje didžiąją laiko dalį sukosi mintys, susijusios su šia tema.

Nusprendžiau, kad norėčiau savo atradimais pasidalinti ir su kitais. Taip ir sukūriau paskyrą pavadinimu „Nestoras maistas“.

REKLAMA
REKLAMA

Kokios priežastys lėmė, kad nutraukėte modelio karjerą?

Buvo labai daug priežasčių. Aš atradau savo kelią, kuris man atrodė įdomesnis ir aš jaučiausi laiminga. Jaučiau, kad galbūt praėjo mano laikas ir užtenka būti tik modeliu. Buvo šiokių tokių suvaržymų, ir išvaizdos apribojimų. Mane tai šiek tiek varžė ir aš dėl to pasirinkau kelią, kuris man labiau patinka.

REKLAMA

Ką šiuo metu veikiate? Ar Jūsų pagrindinė veikla dabar yra susijusi su „Nestoru maistu“?

Šiais metais turėčiau baigti anglų filologijos bakalauro studijas. Bet tai visiškai nėra susiję su tuo, ką aš veikiu. Prieš ketverius metus ekspromtu pasirinkau šias studijas, o dabar turiu jas pabaigti. Sakyčiau, kad dabar mano pagrindinė darbo veikla yra šis tinklaraštis. Aš daugiausiai jam skiriu savo laiko ir energijos.

Kodėl puslapį pavadinote būtent taip?

Tiesiog norėjau kažkokio įdomesnio pavadinimo nei „Ievos virtuvė“. Kadangi dėl gan liekno sudėjimo, bet pomėgio daug ir sočiai pavalgyti, keli artimi draugai mane ironiškai praminė „storas“. Pagalvojau, kad ši pravardė gali gan linksmai įsipaišyti pavadinime. Tik svarbu atkreipti dėmesį, kad pavadinimas neturi nieko bendro su kūno svoriu, nes aš savais receptais nesiorentuoju į svorio metimą.

REKLAMA
REKLAMA

Talpinate pačius įvairiausius receptus - nuo sriubų iki sveikų užkandžių ir saldumynų. Iš kur semiatės idėjų?

Įkvėpimo semiuosi keliaudama, skaitydama, žiūrėdama kulinarines dokumentikos laidas bei sekdama keletą savo mylimiausių maisto tinklaraštininkų. Dažniausiai mano maistas yra įkvėpimo ir mano eksperimento vaisius.

Kaip gimsta patiekalo receptas?

Būna įvairiai, bet tradiciškiausias scenarijus yra toks: ieškau recepto idėjų (man labai svarbu, kad tai būtų kuo paprasčiau paruošiamas, negirdėtų ingredientų nereikalaujantis patiekalas), tuomet gaminu ir fotografuoju.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atrenku nuotraukas, kurias minimaliai paredaguoju, rašau tekstą ir galiausiai dalinuosi. Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad tai nereikalauja daug laiko, bet išties nuo pirminės iki galutinės stadijos kartais galiu sugaišti apie 3 valandas.

Kokie jūsų ateities planai? Galbūt sulauksime Jūsų receptų knygos ar kulinarinės laidos?

Vis daugiau ir daugiau galvoju apie „Nestoro maisto“ realizavimą ne tik internete. Kol planai vis dar galvoje, garsiai pasakoti nenoriu, bet galiu patvirtinti, kad planų yra.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų