Tešlai reikės: 3 kilogramų bulvių; 0,5 litro verdančio vandens; 3 svogūnų; 3 šaukštų grietinės; 1 arbatinio šaukštelio druskos; 0,5 arbatinio šaukštelio pipirų; trečdalio puodelio (83 mililitrų) aliejaus.
Padažui: 400 gramų šoninės gabaliukų; 1 svogūno.
Antram padažui: 200 gramų varškės; 1 šaukštelio krapų; 2 skiltelių (supjaustytų) česnako; 2 šaukštų pieno; 1 šaukšto grietinės.
Pirmiausia sutarkuojame bulves. Tuomet supjaustome svogūnus. Kruopščiai sumaišome visus tešlos ingredientus. Tada į kepimo skardą įpilame šiek tiek aliejaus. Aliejų paskirstome tolygiai.
Po to į kepimo skardelę supilame tešlą. Bulvių plokštainį įdedame į iš anksto iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 40 minučių. Pakeičiame orkaitės programą į drėgną karštą orą, kad padarytume bulvių plokštainį šlapesnį. Bet to daryti nėra privaloma.
Padažui pagaminti pirmiausia pakepame šoninės gabalėlius keptuvėje maždaug 10 minučių. Tuomet sudedame svogūnus ir kepame viską maždaug 5 minutes. Galiausiai mėgaujamės su padažu arba papildomu padažu (galima ir abiejais). Kai kurie žmonės jį mėgsta valgyti su pienu. Skanaus!
Šaltinis: Romas and Mo / worldrecipes.eu