• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jums tikrai labai patiks šis tradicinis lietuviškas kugelis. Galima valgyti ir valgyti!

Jums tikrai labai patiks šis tradicinis lietuviškas kugelis. Galima valgyti ir valgyti!

REKLAMA

Tešlai reikės: 3 kilogramų bulvių; 0,5 litro verdančio vandens; 3 svogūnų; 3 šaukštų grietinės; 1 arbatinio šaukštelio druskos; 0,5 arbatinio šaukštelio pipirų; trečdalio puodelio (83 mililitrų) aliejaus.

Padažui: 400 gramų šoninės gabaliukų; 1 svogūno.

Antram padažui: 200 gramų varškės; 1 šaukštelio krapų; 2 skiltelių (supjaustytų) česnako; 2 šaukštų pieno; 1 šaukšto grietinės.

Pirmiausia sutarkuojame bulves. Tuomet supjaustome svogūnus. Kruopščiai sumaišome visus tešlos ingredientus. Tada į kepimo skardą įpilame šiek tiek aliejaus. Aliejų paskirstome tolygiai.

Po to į kepimo skardelę supilame tešlą. Bulvių plokštainį įdedame į iš anksto iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę maždaug 40 minučių. Pakeičiame orkaitės programą į drėgną karštą orą, kad padarytume bulvių plokštainį šlapesnį. Bet to daryti nėra privaloma.

REKLAMA
REKLAMA

Padažui pagaminti pirmiausia pakepame šoninės gabalėlius keptuvėje maždaug 10 minučių. Tuomet sudedame svogūnus ir kepame viską maždaug 5 minutes. Galiausiai mėgaujamės su padažu arba papildomu padažu (galima ir abiejais). Kai kurie žmonės jį mėgsta valgyti su pienu. Skanaus!

Šaltinis: Romas and Mo / worldrecipes.eu

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų