Porcijos 4. Užtruksite daugiau nei 1 val: 700 g jautienos kumpio; Druskos pagal skonį; 0,5 a. š. maltų lauro lapų; Žiupsnis juodųjų pipirų; 1 a. š. džiov. čiobrelio (puikiai tiktų šviežias); 1 svogūnas; 1 poras; 2 skiltelės česnako; 2 morkos; Šlakelis aliejaus; 1 v. š. miltų; Žiupsnis čili (jei norisi aštrumo); 1 a. š. paprikos miltelių; 1 skardinė konservuotų pomidorų; 1 skardinė konservuotų pupelių; 400 ml sultinio / vandens; 1 v. š. smulkintų svogūnų laiškų.
Jautienos troškinio receptas
Jautieną supjaustome kąsnio dydžio gabalėliais. Pabarstome druska, pipirais, lauro lapais, čiobreliu. Daržoves nulupame ir suplauname. Svogūną, česnaką ir porą supjaustome nedideliais gabalėliais, morkas sutarkuojame.
Puode, kuris tinka kepti ir orkaitėje įkaitiname šlakelį aliejaus. Sudedame jautienos gabalėlius ir apkepame, kol šie gražiai apskrus. Atidedame į šalį.
Į tą patį puodą sudedame daržoves ir pakepiname. Pabarstome čili ir paprikos milteliais. Supilame konservuotus pomidorus, sudedame mėsą, užpilame sultiniu arba vandeniu. Išmaišome. Pašauname į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę 1 valandai.
Nusemiame dalį skysčio, į jį maišome miltus. supilame atgal ant troškinio, suberiame pupeles, išmaišome ir gražiname atgal į orkaitę 10 – 15 min pasitroškinti. Pabarstome svogūnų laiškais. Man šis troškinys skaniausia su bulvių koše ir marinuotais agurkėliais.