Grilio ekspertas, profesionalus virtuvės šefas Vylius Blauzdavičius šventinėje laidoje šįkart gamins mėsos pyragą su virtais, nesmulkintais kiaušiniais, o Tomas – triušio užkepėlę su kiaušinių bei ridikėlių salotomis.
Vyliaus receptas tiks tiems, kurie virtuvėje nemėgsta praleisti daug laiko. Ruošdamas patiekalą, Vylius laidoje akcentavo būdą, kaip tešlą paversti itin viliojančiai apskrudusia. Anot jo, norint to pasiekti, geriausia tešlą prieš kepant patepti pienu. O patiekti šį pyragą Vylius siūlo su jogurtiniu padažu.
Mėsos pyragas su virtais kiaušiniais
Labai sotus ir skanus pyragas. Puiki idėja panaudoti likusius po Velykų kiaušinius. Labai nesudėtingai paruošiamas ir dar greičiau dingstantis nuo stalo.
Tuo tarpu istorinės virtuvės žinovas Tomas šįsyk gamino triušio užkepėlę su kiaušinių ir ridikėlių salotomis bei šampano padažu. Šis patiekalas pasižymi pasakišku skoniu, kurį suteikia daržovės, įvairiausi pagardai, mocarelos sūris, triušio mėsa, ir, žinoma, kiaušiniai.
„Mano žmonos receptas, manau, yra unikaliausias. Niekur pasaulyje nesu matęs, kad taip yra verdamas kiaušinis, bet žmona tikrai verda jį autentišku būdu. Norite, išduosiu? Ji verda kiaušinį tol, kol išgaruoja vanduo, kad jis būtų tikrai kietas“, – sakė šefas.
Gamindamas savo patiekalą Tomas pabrėžė, kad čia labai svarbi vienoda visų daržovių forma. O marinuodamas daržoves šefas šįkart naudojo tik sviestą.
Triušio užkepėlė su kiaušinių bei ridikėlių salotomis ir šampano padažu
Gardžioji triušio užkepėlė su kiaušinių ir ridikėlių salotomis – sotu ir nesudėtinga paruošti. Tiekiama su ypatingu šampano padažu, kuris dar labiau pagardina kiekvieną kąsnelį.
##UArticlesInsert_Video_getVideo_tv3Play/11528230/autoplay=0#