TV3 laidoje „La Maistas“ žymus virtuvės šefas, grilio ekspertas Vylius Blauzdavičius gamino keptą kukurūzinį viščiuką su karamelizuotais burokėliais bei aštriomis morkomis. Vylius parodė šio išskirtinio patiekalo gaminimo eigą, įskaitant ir karamelizacijos procesą, bei įvardino vieną labai svarbų produktą.
„Labai svarbus ingredientas – citrininis čiobrelis. Aš labai jį mėgstu. Jis tikrai suteikia papildomų skonių ir papildomų aromatų“, – sakė gamindamas šefas Vylius.
Šis viščiukas tiks sotiems ir gardiems pietums, labai tinka tiekti Velykų stalui. Nesudėtinga paruošti ir nereikia daug įmantrių ingredientų.
Visą receptą pamatykite čia:
O kokia šventė be deserto? Tuo pasirūpino kitas laidos šefas, istorinės virtuvės žinovas Tomas Rimydis. Jis gamino aviečių pyragą su šokoladu ir vyšnių padažu. Jo gamyba itin paprasta, o skonis nuostabus.
„Jis yra įdomus tuo, kad nereikalauja labai daug laiko, labai gilių žinių ar tikslių labai receptūrų, kas konditerijoje arba ruošiant desertus yra neišvengiama. Tai čia yra šokoladinis pyragas. Jisai yra ne keptas šokoladinis pyragas ir vėl gi jokių temperatūrų, jokių iškilo, neiškilo, supliuško, neišpliuško, išbėgo šokoladas, neišbėgo, čia yra labai viskas ganėtinai paprastai“, – taip apibūdino šio pyrago privalumus šefas Tomas.
Tai pyragas, kurio nereikės net kepti. Pavasariškai spalvingas, labai gardus. Nesudėtingai paruošite, o ir nereikia įmantrių ingredientų.
Visą receptą pamatykite čia: