Grilio ekspertas, profesionalus virtuvės šefas Vylius Blauzdavičius šventinėje laidoje šįkart gamins mėsos pyragą su virtais, nesmulkintais kiaušiniais, o Tomas – triušio užkepėlę su kiaušinių bei ridikėlių salotomis.
Vyliaus receptas tiks tiems, kurie virtuvėje per šias šventes neketina praleisti daug laiko. Taip pat žinomas vyras pasidalins ir neseniai išgirstu originaliu būdu, kaip kiaušinio lukštą nulupti be jokio vargo.
„Esu girdėjęs tokią lupimo techniką – nulupi tik patį kiaušinio viršų, per jį paputi ir kiaušinio lukštas atšoka“, – sakė Vylius, o Mindaugas Rainys netrukus šią techniką išbandė.
Ruošdamas netradicinį patiekalą Velykų stalui, Vylius laidoje akcentuos būdą, kaip tešlą paversti itin viliojančiai apskrudusia. Anot jo, norint to pasiekti, geriausia tešlą prieš kepant patepti pienu. O patiekti šį pyragą Vylius siūlo su jogurtiniu padažu.
Tuo tarpu istorinės virtuvės žinovas Tomas šįsyk gamins triušio užkepėlę su kiaušinių ir ridikėlių salotomis bei šampano padažu. Šis patiekalas pasižymės pasakišku skoniu, kurį suteiks daržovės, įvairiausi pagardai, mocarelos sūris, triušio mėsa, ir, žinoma, kiaušiniai.
„Mano žmonos receptas, manau, yra unikaliausias. Niekur pasaulyje nesu matęs, kad taip yra verdamas kiaušinis, bet žmona tikrai verda jį autentišku būdu. Norite, išduosiu? Ji verda kiaušinį tol, kol išgaruoja vanduo, kad jis būtų tikrai kietas“, – sakė šefas.
Gamindamas savo patiekalą Tomas pabrėžė, kad čia labai svarbi vienoda visų daržovių forma. O marinuodamas daržoves šefas šįkart naudojo tik sviestą.
Virtuvės šefai ruošia ir dar daugiau staigmenų! Nepraleiskite progos pamatyti, kaip savo Velykas paversti dar gardesnėmis. „La Maistas“ – jau šį sekmadienį, 9.30 val. per TV3!