Vilnietė Marina dalijasi marinato receptu, kuris, kaip ji pati sako, pranoks lūkesčius ir nudžiugins net išrankiausius ragautojus. Šiais metais, receptu pasidalijusi Marina sako, kad marinato gamins daugiau, nes daržoves suvalgė net neįpusėjus žiemai.
Iš šios normos pagaminsite 3 stiklainius po 600 gramų.
Taigi, supjaustykite svogūnus, pomidorus, česnakus, krapus, petražoles. Būkite tikri, kad viršutinis sluoksnis bus svogūnų.
Užpilkite marinatu: į 1 litrą verdančio vandens įberkite 3 šaukštus cukraus ir 1 valgomąjį šaukštą druskos. Įdėkite 1 šaukštą aliejaus ir 1 šaukštą 9 procentų acto.
Kai tai padarysite, apverskite stiklainiukus ir laikykite juos vėsioje patalpoje.