Pamerkus karštus kiaušinius į dubenį su lediniu vandeniu, nepalengvės jų lupimas, rašo lifehacker.com. Virtuvės guru teigia puikiai tai žinanti, nes pastaruoju metu verda ir valgo daug kietai virtų kiaušinių, tačiau ledo kubelių nenaudoja.
Dėti į verdantį vandenį
Vienintelis dalykas, kuris turi įtakos kiaušinių lupimui, yra vandens pradinė temperatūra ‒ kiaušinius turite dėti į verdantį vandenį. Jei dėsite juos į šaltą vandenį ir tada virsite, kiaušiniai „susiriš“ su membrana ir bus labai sunku juos nulupti.
Meskite kiaušinius į verdantį vandenį ir šios problemos neturėsite. (Vienintelė išimtis yra greitpuodyje virti kiaušiniai, kuriuos taip pat labai lengva nulupti).
Įdėkite virtus kiaušinius į dubenį ne su lediniu, o su šaltu vandeniu, kad jie pakankamai atvėstų. Kai jie nebebus labai karšti, nulupsite juos lengvai, nepažeisdami baltymo.
Ledinis vanduo neturi įtakos kiaušinių lupimui
Taigi ledinis vanduo neturės įtakos jūsų kiaušinių lupimui, tačiau tiesa, kad jis sustabdo virimo procesą. Laimei, kiaušiniai nėra tokie gležni, kaip šparagai (daržovės, kurioms tikrai naudingas panardinimas į ledinį vandenį), o pervirimo išvengsite tiesiog virdami juos trumpiau.
Jei jums patinka naudoti ledinio vandens vonelę virtiems kiaušiniams, tai taip darykite ir toliau. Tačiau nesitikėkite, kad kiaušinius bus lengviau nulupti, ir neišsigąskite, jei vieną dieną išsivirsite kiaušinių ir pamatysite, kad ledas jau pasibaigė. Jūs vis tiek galite puikiai išvirti bei puikiai nulupti kiaušinius ir be ledo kubelių.