Nepaisant visuotinės meilės itališkam maistui, 2000 britų apklausa parodė, kad daugiau nei 60 procentų žmonių nežino, kaip iš tiesų reikėtų gaminti ir valgyti pastos patiekalus, praneša „Tyla“.
Dar blogiau – Italijoje būtumėte pasmerkti ir už tai, kad makaronus valgote kaip garnyrą ar į vandenį makaronams pilate aliejaus – „Napolinos“ ekspertai sako, kad abu šie dalykai Italijoje draudžiami. Jie pateikė sąrašą 10 dažniausių klaidų, kurias turbūt esate padarę ir jūs, rašoma mirror.co.uk.
Dažniausios itališko maisto klaidos
Makaronus valgote kaip garnyrą;
Prieš valgį užkandžiaujate duona;
Valgote picą įdarytais krašteliais;
Pastos patiekalus barstote sūriu;
Gaminate picą su daugiau nei trimis pagardais;
Makaronus perverdate;
Padažui naudojate ne pomidorų tyrę;
Prieš valgydami spagečius supjaustote, kad jie būtų trumpesni;
Į karbonaros padažą dedate grietinėlę;
Į puodą su vandeniu makaronams pilate aliejaus.
Pasirodo, klaidingai valgome ir picą – net 43 procentai žmonių mano, kad kuo daugiau pagardų ant jos – tuo skaniau. „Napolinos“ teigimu, tradicinė pica neturi daugiau nei trijų pagardų, o dažnai gaminama tik su pomidorų padažu ir bazilikais.
Picerijose populiarūs česnakiniai ir majonezo pagrindo padažai taip pat yra nepriimtini – Italijoje pica gardinama tik alyvuogių aliejumi ir balzaminiu actu, ir tai tik retais atvejais. Taigi, visi neabejotinai esame padarę šias klaidas.