Ingredientai: 600 g maltos vištienos; 180 g varškės; 1 kiaušinis; 100 g sūdyto sviesto; žiupsnelis druskos; žiupsnelis maltų maltųjų pipirų; 1 šaukštelis smulkintų krapų.
Apvoliojimui: 2 kiaušiniai; 100 ml vandens; 100 g džiūvėsėlių; iešmelių medinių (nebūtinai).
Sviestą sumaišyti su krapais ir suformavus nedidelius volelius padėti į šaldymo kamerą kol prireiks. Į maltą vištieną sudėti varškę, kiaušinį, druską, pipirus ir gerai išmaišyti.
Drėgnomis rankomis formuoti blyną, dėti atvėsintą sviestą ir suformuoti kotletą lyg cepeliną. Apvoliojimui kiaušinius išplakti su vandeniu, o į kitą dubenėlį supilti džiuvėsėlius.
Kotletą apvoliojame kiaušinių plakinyje, tuomet džiūvėsėliuose. Dedame į kepimo skardą ištiestą kepimo popieriumi, persmeigiame vandenyje išmirkytu mediniu iešmeliu ir kepame 180 C. apie 25 minutes. Tiekiame su norimu garnyru.