Biskvitui: 4 kiaušinių; 130 g (0,5 stiklinės) cukraus; 100 g (3/4 stiklinės) miltų; 8 valg. š. šilto vandens; 1,5 valg š. krakmolo; 1,5 arb. š. kepimo miltelių; 2 žiupsnių druskos.
Kremui: 400 ml (1 ¾ stiklinės) plakamosios grietinėlės, šaltos (35 % riebumo); 300 ml (1 ¼ stiklinės) persikų skonio jogurto; 1 mažos skardinės konservuotų persikų puselių saldžiame sirupe; 120–150 g (1 saujos) braškių; 6 valg. š. cukraus; 60 ml (1/4 stiklinės) vandens; 20 g želatinos.
Sirupui: sirupo likusio nuo konservuotų persikų; 1 stiklinės šilto vandens; 4–5 valg. š. cukraus; 0,5 citrinos (sulčių).
Papuošimui: 160 ml (2/3 stiklinės) plakamosios grietinėlės (35 % riebumo); 3–4 valg. š. cukraus pudros; 0,5 arb. š. vanilės ekstrakto ar vanilinio cukraus; 1–2 saujų braškių.
GAMINIMAS
Orkaitę įkaitiname iki 180 C. Ant apvalios kepimo formos (naudojau 20 cm skersmens išardomą formą) dugno patiesiame kepimo popierių. Formos dugną ir kraštus patepame trupučiu sviesto.
Biskvitas – baltymus atskiriame nuo trynių. Trynius sudedame į vieną dubenį kartu su cukrumi, plakame elektriniu mikseriu. Tada supilame vandenį ir plakame apie 3 minutes, kol masė padvigubėja. Kitame dubenyje išplakame kiaušinių baltymus su žiupsniu druskos. Plakame tol, kol baltymai pasidaro standūs ir apvertus dubenį iš jo nekrenta. Kitame dubenyje miltus sumaišome su krakmolu, kepimo milteliais ir žiupsniu druskos.
Miltus persijojame 2 kartus. Lėtai ir pamažu įmaišome miltus į trynių masę (aš naudoju guminę mentelę). Po to atsargiai ir lėtai įmaišome baltymus. Pusę tešlos supilame į kepimo formą, išlyginame paviršių ir kepame įkaitintoje orkaitėje 20–22 minutes. Ar biskvitas iškepęs patikriname mediniu dantų krapštuku. Iškepusį biskvitą išimame iš orkaitės paliekame atvėsti 5 minutes, tada išimame iš kepimo formos, paliekame visiškai atvėsti ir atsargiai perpjauname perpus. Tokiu pačiu būdu iškepame antrąjį biskvitą ir perpjauname perpus. Jei norite, galite kepti biskvitą iškart 2-jose formose, arba kepti 1 biskvitą ir perpjauti į 3 dalis.
Sirupas – visus sirupo ingredientus sumaišome viename indelyje ir atidedame į šalį. Sirupo saldumą reguliuokite pagal savo skonį. Aš dėjau daugiau cukraus, nes mano naudotas sirupas ir jogurtas nebuvo itin saldūs.
Kremas – jogurtą paliekame kambario temperatūroje, kad nebebūtų šaltas. Grietinėlę plakame elektriniu mikseriu, kol pradeda truputį tirštėti, sudedame cukrų ir plakame, kol pasidaro tiršta (tik neperplakite). Mažame indelyje želatiną užpilame vandeniu, paliekame išbrinkti 5–10 minučių. Tada pašildome mikrobangėje 10–15 sekundžių, kad želatina ištirptų (sekite šildymo laiką ir neperkaitinkite, kitaip želatina nestings). Želatiną truputį atvėsiname ir plona srovele supilame į jogurtą, nuolat maišydami elektriniu mikseriu. Po to atsargiai ir lėtai įmaišome grietinėlę (aš naudojau guminę mentelę). Kremą trumpam paliekame šaldytuve (nepalikite per ilgai, kitaip kremas sustengs).
Persikus nusausiname, supjaustome nedideliais kubeliais. Braškes taip pat supjaustome mažais kubeliais.
Torto sluoksniavimas – ant tos pačios kepimo formos dugno ir kraštų (kurioje kepėte biskvitus) patiesiame kepimo popierių. Dedame pirmąjį biskvitą, apšlakstome sirupu (sirupo nepagailėkite, bet apšlakstykite atsargiai, kad nebėgtų per biskvito kraštus).
Tepame trečdalį kremo, išdėliojame trečdalį vaisių, uždedame antrąjį biskvitą, sulaistome sirupu, tepame pusę likusio kremo ir išdėliojame pusę vaisių. Dedame trečiąjį biskvitą, sulaistome sirupu, tepame kremą, išdėliojame likusius vaisius, ir uždedame paskutinį biskvitą, jį sulaistome sirupu (sirupo gali ir atlikti). Tortą dedame į šaldytuvą ir paliekame bent 4 valandoms ar pernakt.
Torto papuošimas – viename inde išplakame grietinėlę su cukraus pudra ir vanilės ekstraktu. Tortą išimame iš formos, dekoruojame grietinėle ir braškėmis. Skanumėlis!
Šaltinis: Lithuanian in the USA