Trims čenakinėms (mano 0,5 l talpos) paruošti reikės: 600 g mėgstamos mėsos (galima naudoti jautieną, veršieną, kiaulieną, vištiena ir kt.); 150 g perlinių kruopų (mirkytų vandenyje per naktį); 2 vnt. morkų didelių; 3 vnt. bulvių vidutinio dydžio; 1 vnt. svogūno; 4 skiltelių česnako; 3 valg. šaukštų pomidorų padažo; pagal skonį druskos, maltų pipirų; vandens.
GAMINIMAS
Perlines kruopas iš vakaro užmerkite šaltame vandenyje, kitą dieną nuplaukite tekančiu vandeniu. Mėsą supjaustykite nedideliais gabaliukais, apibarstykite prieskoniais ir apkepinkite keptuvėje.
Į čenakinių dugną sudėkite mėsos gabaliukus, ant jų po supjaustytą skiltelę česnako, griežinėliais pjaustytas morkas, smulkintą svogūną, perlinių kruopų, kubeliais pjaustytas bulves, įdėkite po valgomąjį šaukštą pomidorų padažo, pagardinkite lauro lapais, įberti druskos ir pipirų. Viską užpilkite verdančiu vandeniu, pilkite tiek, kad apsemtų.
Kad būtų skaniau, į indelius galite įmesti po gabaliuką sviesto. Indelius uždenkite dangteliais ir pašaukite į iki 180°C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 1 valandą 30 minučių. Prieš patiekiant viską gerai išmaišykite.
Šaltinis: Rasos virtuvės užrašai