Indų plovimo skystis, soda, riebalų šalinimo priemonė: visa tai mes naudojame, kad virtuvė būtų švari. Kruopščiai išvalome kartą per savaitę ir virtuvė vėl atrodo gaivi kaip ramunė. Bent jau mes taip galvojome. Pasirodo, mes ne viską išvalėme, rašo tips-and-tricks.co.
„TikTok“ vartotoja @jusivince_cleaning parodo, kaip iš tikrųjų visiškai išvalyti kriauklę – nuo pradžios iki pabaigos.
Pamirštame kai kurias dalis
Žinoma, svarbu reguliariai praplauti kanalizacijos nutekėjimo vamzdį, gerai iššveisti kriauklę ir kartkartėmis išimti čiaupą. Bet tai dar ne viskas, jei norite tobulai visiškai švarios kriauklės. „TikTok“ vartotoja parodė mums tą kriauklės dalį, kurią valydami visada praleidžiame.
Nešvari kanalizacija
Vaizdo įraše matome blizgančią kriauklę. Visiškai švaru? Deja, labai toli nuo tiesos. „TikTok“-erė pradeda atsukti kanalizacijos vamzdį nuo kriauklės, o po juo − gana daug nešvarumų. Ji parodo, kaip pirmiausia juos nuvalo šluoste, o paskui visiškai išvalo kanalizaciją senu dantų šepetėliu ir šveitikliu. Tada ji į įberia sodos ir nupylusi šiltu vandeniu, vėl užsuka dangtelį. Tai reikalauja tam tikrų pastangų, tačiau kriauklė jūsų virtuvėje bus itin švari.
Prieš bėgant į virtuvę valyti kriauklės, būtų pravartu pasiimti kibirą. Vanduo išbėga, kai atsukate kanalizaciją – skelbia perspėjimas po vaizdo įrašu. Gera žinoti! Mes daug dažniau pasirūpinsime savo kriaukle. Jei virtuvėje prisiveisė daug vaisinių muselių, verta pasidomėti, kas slepiasi po jūsų kriauklės kanalizacija!