Ispaniškam bulvių omletui reikės:
- 700 g bulvių
- 150 g svogūno
- 400 ml aliejaus (jį bus galima naudoti kepimui dar kartą)
- 8 kiaušinių
- 1 a.š. druskos
Salotoms reikės:
- 1 mažos romaninės salotos
- 200 g vyšninių pomidorų
- 1 vidutinio dydžio agurko
- 1 š. garstyčių
- 30 g citrinos sulčių
- 50 g vandens
- 3 š. aliejaus
- 1,5 a.š. cukraus
- 0,5 a.š. druskos
Gaminimo eiga:
- Bulves supjaustome ir dedame jas į keptuvę, užpilame aliejumi. Verdame ant vidutinės ugnies pamaišydami, kol bulvės visiškai suminkštės. Tada dedame susmulkintus svogūnus. Viską išmaišome ir dar verdame 3-4 min. Bulves išimame iš keptuvės, dedame į sietelį, kad nuvarvėtų aliejus.
- Dubenyje kiaušinius išplakame su druska. Bulves dedame į kiaušinių plakinį, išmaišome.
- Gautą kiaušinių-bulvių mišinį dedame į keptuvę. Kepame ant mažos ugnies 4-5 min. Su mentele atlaisviname kraštus nuo keptuvės sienelės.
- Uždedame didesnę lėkštę negu keptuvė, atsargiai apverčiame. Grąžiname atgal į keptuvę nekepta puse žemyn. Kepame dar 3-5 min.
- Salotoms skirtas daržoves supjaustome. Padažui į indelį dedame garstyčias, citrinos sultis, vandenį, aliejų, cukrų bei druską ir viską gerai išmaišome ir pilame ant supjaustytų daržovių.
- Iškepusį omletą išverčiame į lėkštę. Patiekiame su salotomis.
Daugiau apie „IKI šefų kovos“ – čia.
Laida „IKI šefų kovos“ – šeštadienais 17:30 val. per TV3!
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!