• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Šefas Liutauras Čeprackas kviečia leistis į kulinarinę kelionę ir pasigaminti ispanišką bulvių omletą – klasikinį, paprastą, tačiau nepaprastai gardų patiekalą. „IKI šefų kovos“ laidoje pristatytas receptas puikiai tiks tiek jaukiems šeimos pietums, tiek gurmaniškai vakarienei!

Šefas Liutauras Čeprackas kviečia leistis į kulinarinę kelionę ir pasigaminti ispanišką bulvių omletą – klasikinį, paprastą, tačiau nepaprastai gardų patiekalą. „IKI šefų kovos“ laidoje pristatytas receptas puikiai tiks tiek jaukiems šeimos pietums, tiek gurmaniškai vakarienei!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ispaniškam bulvių omletui reikės:

  • 700 g bulvių
  • 150 g svogūno
  • 400 ml aliejaus (jį bus galima naudoti kepimui dar kartą)
  • 8 kiaušinių
  • 1 a.š. druskos

Salotoms reikės:

REKLAMA
  • 1 mažos romaninės salotos
  • 200 g vyšninių pomidorų
  • 1 vidutinio dydžio agurko 
  • 1 š. garstyčių 
  • 30 g citrinos sulčių
  • 50 g vandens
  • 3 š. aliejaus
  • 1,5 a.š. cukraus 
  • 0,5 a.š. druskos 

Gaminimo eiga:

  1. Bulves supjaustome ir dedame jas į keptuvę, užpilame aliejumi. Verdame ant vidutinės ugnies pamaišydami, kol bulvės visiškai suminkštės. Tada dedame susmulkintus svogūnus. Viską išmaišome ir dar verdame 3-4 min. Bulves išimame iš keptuvės, dedame į sietelį, kad nuvarvėtų aliejus. 
  2. Dubenyje kiaušinius išplakame su druska. Bulves dedame į kiaušinių plakinį, išmaišome.
  3. Gautą kiaušinių-bulvių mišinį dedame į keptuvę. Kepame ant mažos ugnies 4-5 min. Su mentele atlaisviname kraštus nuo keptuvės sienelės.
  4. Uždedame didesnę lėkštę negu keptuvė, atsargiai apverčiame. Grąžiname atgal į keptuvę nekepta puse žemyn. Kepame dar 3-5 min.
  5. Salotoms skirtas daržoves supjaustome. Padažui į indelį dedame garstyčias, citrinos sultis, vandenį, aliejų, cukrų bei druską ir viską gerai išmaišome ir pilame ant supjaustytų daržovių. 
  6. Iškepusį omletą išverčiame į lėkštę. Patiekiame su salotomis. 

Daugiau apie „IKI šefų kovos“ – čia

Laida „IKI šefų kovos“ – šeštadienais 17:30 val. per TV3!

Skanus patiekalas esu kepusi,tik iš mažesnio kiekio kiaušinių ir vietoj svogūnų naudojau porą, keptuvėje padalinau porcijomis ir apverčiau be jokių lėkščių.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų