Gian Luca apsilankė Panevėžyje, kurio firminiu patiekalu drąsiai galima vadinti Čičinsko kepsnius. Panevėžio turizmo agentūros vadovė Vilanda ne tik papasakojo legendą apie asmenį, kurio vardu pavadintas kepsnys, bet ir pasidalino savo močiutės Čičinsko kepsnių receptu.
Nors daug kas bandė atkartoti šio patiekalo receptą, tikrasis, autentiškas Čičinsko kepsnio receptas yra paslaptis, saugoma ne seifuose, bet saugiausioje vietoje – atmintyje.
Autentiškų Čičinsko kepsnių galima paragauti tik Panevėžyje, „Čičinsko restorane“, mat recepto paslapties niekas neišduoda – tai restorano nuosavybė. Tad Vilanda papasakojo, kaip pasigaminti Čičinsko kepsnį pagal receptą, kurį ji išmoko iš savo močiutės.
Atskleista Čičinsko kepsnio recepto paslaptis
(14 nuotr.) Panevėžį garsinantis patiekalas nepalieka abejingų: praskleidė legendinio Čičinsko kepsnio paslaptį (nuotr. La maistas)
Panevėžį garsinantis patiekalas nepalieka abejingų: praskleidė legendinio Čičinsko kepsnio paslaptį (nuotr. La maistas)
Panevėžį garsinantis patiekalas nepalieka abejingų: praskleidė legendinio Čičinsko kepsnio paslaptį (nuotr. La maistas)
Panevėžį garsinantis patiekalas nepalieka abejingų: praskleidė legendinio Čičinsko kepsnio paslaptį (nuotr. La maistas)
Panevėžį garsinantis patiekalas nepalieka abejingų: praskleidė legendinio Čičinsko kepsnio paslaptį (nuotr. La maistas)
Panevėžį garsinantis patiekalas nepalieka abejingų: praskleidė legendinio Čičinsko kepsnio paslaptį (nuotr. La maistas)
Panevėžį garsinantis patiekalas nepalieka abejingų: praskleidė legendinio Čičinsko kepsnio paslaptį (nuotr. La maistas)
Panevėžį garsinantis patiekalas nepalieka abejingų: praskleidė legendinio Čičinsko kepsnio paslaptį (nuotr. La maistas)
Panevėžį garsinantis patiekalas nepalieka abejingų: praskleidė legendinio Čičinsko kepsnio paslaptį (nuotr. La maistas)
Panevėžį garsinantis patiekalas nepalieka abejingų: praskleidė legendinio Čičinsko kepsnio paslaptį (nuotr. La maistas)
Panevėžį garsinantis patiekalas nepalieka abejingų: praskleidė legendinio Čičinsko kepsnio paslaptį (nuotr. La maistas)
Panevėžį garsinantis patiekalas nepalieka abejingų: praskleidė legendinio Čičinsko kepsnio paslaptį (nuotr. La maistas)
Panevėžį garsinantis patiekalas nepalieka abejingų: praskleidė legendinio Čičinsko kepsnio paslaptį (nuotr. La maistas)
Panevėžį garsinantis patiekalas nepalieka abejingų: praskleidė legendinio Čičinsko kepsnio paslaptį (nuotr. La maistas)
Reikės: 2-3 vnt. bulvių; 200 ml kefyro; 200 g miltų; druskos; pipirų; 1 kiaušinio; ½ a. š. sodos; 400 g smulkintos mėsos; aliejaus.
Išvirkite bulves, supilkite kefyrą ir viską sutrinkite iki vientisos masės, nepalikite gumuliukų. Įmuškite kiaušinį ir į tešlą supilkite miltus.
Nugesinkite sodą su kefyru ir pilkite į gautą masę. Tešlą palikite pastovėti 10-15 min. Tešlai pastovėjus, pjaukite gabalėlį ir iškočiokite, supjaustykite plonomis juostelėmis.
Į maltą mėsą berkite mėgstamų prieskonių ir formuokite dešreles. Kiekvieną jų apvyniokite tešla nepaliekant tarpų. Suformuotus Čičinsko kepsnius dėkite į įkaitintą aliejų ir virkite 15-20 minučių.
Tradiciškai Čičinsko kepsnys patiekiamas su marinuotais agurkėliais ir marinuotais svogūnais. Skanaus!
REKLAMA