Jums prireiks:
6 vienodo dydžio bulvės,aliejaus,druskos.
Įdaras: 200ml pieno, 55g sviesto, 35g miltų, 100 g fermentinio sūrio, žiupsnelio tarkuoto muskato, druskos pagal skonį, 50 g šaltai rūkytos šoninės, saujelės brokolio, čili pipiro, kuokštelio svogūnų laiškų ir krapų.
Bulves nušveisti šepetėliu ir susukti į foliją kepti 220C apie 1val. Patikrinti peiliu ar bulvė pakankamai minkšta.Padažui išlydyti puode sviestą ir į ji suberti miltus, intensyviai maišyti, kol miltai sušoks į kamuoliuką. Po truputį pilti pieną ir maišyti, kol masė taps vientisa. Suberti tarkuotą sūrį ir išmaišyti, kol sūris ištirps. Įberti smulkiai supjaustytą šoninę ir žoleles (dalį pasilikti papuošimui), muskato ir druskos.
Kai bulvės suminkštės bulves patepti aliejumi, apibarstyti druska. Bulvėse padaryti X įpjovas ir įdėti padažo, užberti priedų, čili pipiro gabalėlių ar brokolių, dar uždėti padažo ir šoninės bei žolelių.
Bulves dar 5 min kepti orkaitėje.
Šaltinis: http://skanuskasneliai.blogspot.com/