Viskas prasidėjo nuo Kaziuko mugės, kai Tadas buvo jaunas vaikinas. Ten, sugalvojęs prekiauti riestainiais ir papildomais užkandžiais, jis ėmėsi pirmųjų savo verslo idėjų, rašoma pranešime spaudai.
Aistra Azijos skoniams
Buvo laikas, kai Tadas ir jo draugai, norėję pokyčių gyvenime, leidosi į naują maisto pasaulį. Taip gimė restoranas „VaThaiTau“ – vieta, kurioje Azijos virtuvė pritaikyta lietuviškam skoniui.
Nors prieš atidarydamas restoraną Tadas dar nebuvo lankęsis Tailande, aistra autentiškiems skoniams jį nuvedė į šią egzotišką šalį. Ten jis su komanda ragavo, mokėsi iš geriausių meistrų ir parsivežė įkvėpimą, kurį šiandien jaučia kiekvienas, užsukęs paragauti jų patiekalų.
„Aš esu šeimos restorano vadovas ir jame būnu kiekvieną dieną. Man labai svarbu pažinti svečius, bendrauti su jais, suprasti lūkesčius ir poreikius.
Pats aiškiai matau, jeigu būnu čia, tai viskas vyksta gerokai stabiliau, ramiau, stresinės situacijos tampa retenybe“, – atvirai kalba vadovas.
Klasikiniai skoniai, mylimi svečių
Vilniečius bei miesto svečius restoranas kviečia suvalgyti tiek dienos pietus, tiek praleisti jaukų vakarą vynuogynais apaugusioje išskirtinėje terasoje, įsikūrusioje ant Tauro kalno.
Pasivaišinti lankytojai gali geriausiais Tailando ir Azijos virtuvės patiekalais, kurie jau tapo klasika. „Čia galima rasti viską, kas tikra ir nuoširdu – nuo kvapnių užkandžių iki sodrių karštųjų patiekalų.
Esu įsitikinęs, kad mūsų lankytojas nenorėtų, kad eksperimentuotume su meniu – mes pasisakome už kokybę ir skonius, kuriuos žmonės jau per dešimtmetį pamilo.“
Pasikeitę žmonių įpročiai
Verslininkas sako, kad pandemija ir nuolatinė karo baimė bei pasikeitusi geopolitinė padėtis tikrai pakeitė lietuvių įpročius.
Jo teigimu, žmonės tapo kuklesni rinkdamiesi maistą, o ir užsakymų krepšeliai gerokai sumažėjo. „Pastebime, kad svečiai dažniau dalijasi vienu patiekalu – užsisako mažesnes porcijas ar renkasi lengvesnius užkandžius.
Dar viena tendencija – lankytojai vertina kokybę ir autentiškumą, tačiau kartu ieško ekonomiškų pasirinkimų. Tai skatina restoraną išlaikyti balansą tarp tradicinių, pamėgtų patiekalų ir lankstesnio požiūrio į svečių poreikius“, – sako pašnekovas.
Vieta, kur norisi sugrįžti
Tadas atviras – būta labai daug sudėtingų etapų, kai reikėjo gelbėti restoraną ir dėti visas pastangas, kad jis neužsidarytų. Vienas tokių laikotarpių – COVID-19 pandemija.
„Mums tada iš tiesų reikėjo prisitaikyti. Restoraną teko paversti maisto išsinešimo vieta, turėjome atsisakyti padavėjų paslaugų, mažinti komandą.
Tačiau atkaklumas ir tikėjimas savo vizija bei kūrybiškumas padėjo išlikti. Sunkūs laikai užgrūdina bei priverčia dar labiau vertinti ką turi. Pridursiu, kad mūsų restoranui labai padėjo valstybės teikiamos supsidijos. Dabar sėkmingai bendradarbiaujame su Užimtumo tarnyba ir Všį Verslo ir svetingumo profesinės karjeros centras (VESK).“
Erdvę išnaudoja menui
Pasak pašnekovo, šis laikotarpis restoranams taip pat yra sunkus dėl sumažėjusio svečių srauto. „Stengdamiesi pritraukti daugiau lankytojų, supratome, kad galime išnaudoti savo erdvę kaip ekspoziciją jauniesiems menininkams leisti surengti savo autorinių darbų parodą.
Šiuo metu pas mus vyksta talentingos menininkės Betos Vyšniauskaitės paroda pavadinimu „Būti taip, kaip jauti“.
Didžiausia paskata judėti pirmyn yra mūsų nuolatiniai svečiai, kurie metų metus lanko mus, su kuriais esame užmezgę šiltą ryšį, tapę bičiuliais. O aš didžiausią paramą ir pagalbą jaučiu iš savo žmonos. Tai skatina nenuleisti rankų ir tobulėti.
Vasara „VaThaiTau“ atneša ypatingą nuotaiką – kiemelis su vynuogynu tampa vieta, kur žmonės gali atsipalaiduoti, mėgautis saulės spinduliais ir gera nuotaika. Tai ne tik restoranas – tai vieta, kur susilieja skonis, jaukumas ir nuoširdus svetingumas.“
Davė vertingų patarimų
Daugiau nei dešimt metų versle besisukantis ir ne vieną krizę išgyvenęs Tadas sako, kad sėkmė versle priklauso nuo gebėjimo prisitaikyti prie besikeičiančių sąlygų.
Kitaip tariant – ilgametė „VaThaiTau“ patirtis parodė, kad lankstumas ir drąsa priimti iššūkius su savo idėjom yra svarbiausi veiksniai išlikimui.
„Svarbu nebijoti keistis, ieškoti naujų galimybių, bendradarbiauti su vietinėmis bendruomenėmis ir švietimo įstaigomis, bei išlaikyti aukštą paslaugų kokybę. Net ir sudėtingais laikais tikėjimas savo vizija ir nuoseklus darbas gali atnešti sėkmę.“
Tiki savo vizija
Ir nors šiuo metu ne vienas didelis ir gerai žinomas restoranas užvėrė duris, Tadas sako, kad šiandien jis neturi plano B, nes tvirtai tiki, kad šis restoranas – jo gyvenimo kelias:
„Aš neturiu plano B. Aukoju savo laiką ir gyvenimą šiam restoranui, nes tikiu, kad tai, ką darome, yra verta.
Kartu su vasara ateis šviesesni laikai ir mes vėl atversime terasą visiems, kurie nori mėgautis ne tik maistu, bet ir jaukia atmosfera lauke.“
Patiko straipsnis? Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite svarbiausias dienos naujienas bei įdomiausius straipsnius kiekvieną darbo dieną 11 val. Tiesiai į Jūsų el. paštą!