Visus grūdus ir ankštinius būtina mirkyti vandenyje, kad pašalintume gamtos sukurtas saugančias sėklas medžiagas, kurios gali būti kenksmingos mūsų organizmui ir imuninei sistemai. Mirkytos sėklos (taip pat ir riešutai) pradeda dygimo procesą, nuodingos medžiagos pašalinamos. Tai labai svarbu.
Grikių troškiniui reikės:
Mirkytų, pavirtų, nusausintų grikių; Pakepinto svogūno, petražolių ir krapų; Pomidorų pastos; Virtų pjaustytų morkų; Druskos, pipirų, kario.
Viską sumaišome ir patiekiame su humusu ir žalumynais. Jei neturite humuso – į troškinį galima dėti virtas ar konservuotas pupeles.
Šaltinis: tinklaraštis Kuras kūnui
Taip pat žiūrėkite, kaip pasigaminti kreminį padažą su grikiais ir moliūgais: