Jau kiek anksčiau Gian Luca pirmąkart vairavo traktorių, o dabar drąsiai nugalėjo baimę ir ryžosi dar vienam išbandymui.
Šįkart charizmatiškasis virtuvės šefas keliaus į netoliose Vilniaus įsikūrusį Simo ūkį „Sapnuok avį“. Pasirodo, kad pirmąsias avis ūkininkui Simui padovanojo draugai, o kai šis ėmė skaičiuoti jų net kelis šimtus, suprato, kad metas pradėti ūkininkauti.
Vis dėlto dabar ūkyje avių skaičius nedidelis. Simas pirmenybę ūkyje ėmė teikti galvijams, kurių išvis yra net 70, o jo mylimoji čia ėmėsi auginti ir žirgus.
Simo auginamos avys neretai nuklysta – vieną iš jų jis netgi praminė VIP kliente, kadangi visuomet randa išėjimo bilietą. Ne ką mažiau nerimo kartais sukelia ir galvijai. „Labiausiai bijau skambučio naktį. Kaip taisyklė, tada skambina kaimynai, kurie prašo iš jų terasos susirinkti savo karves arba tiesiog informuoja, kad jos visur gastroliuoja“, – juoksis vyras ir laidoje atskleis, kodėl nepaisant tokių kelionių, visos paklydėlės galiausiai grįžta ten, kur saugu – namo.
Didžiausią įspūdį Simo ūkyje Gian Lucai paliks žirgai. „Jie yra mieliausi gyvūnai, puikiai viską suprantantys ir atsakantys į meilę. Galvijai taip pat ganėtinai meilūs, bet atstumo nuo jų laikytis vis dėlto reiktų. O štai avys, nors ir šauniai atrodo, reikalauja labai daug darbo – joms reikalingas net pedikiūras!“ – juoksis Simas.
Pokalbiai apie žirgus ir jų mielumą netrukus paskatins ant žirgo užšokti ir juo prasijoti ir patį Gian Lucą. Ar šis jo bandymas bus sėkmingas ir kaip į virtuvės šefą reaguos žirgai?
Galiausiai, apėjęs visą ūkį, Gian Luca nuspręs pagaminti sultingą jautienos rostbifą su mėlynojo kopūsto salotomis ir sūriu įdarytu portobello grybu. Virtuvės šefas pasidalins naudingais patarimais, kaip tinkamai iškepti sultingą mėsą bei panaudoti tą patį indą salotoms.
Taip pat jis atskleis vieną gudrybę, kuri padės išlaikyti salotų prekinę išvaizdą. „Kepami mėlynieji kopūstai neretai praranda spalvą, o kartu su ja – ir akiai malonią išvaizdą. Kad to išvengtume, beruošdami juos panaudosime ir stiklinę vyno acto“, – paslaptį išduos jis.
Kodėl mėsai gaminti Gian Luca nenaudos beveik jokių prieskonių? Kaip tinkamai įdaryti portobello grybą? Galiausiai, kokius dar patiekalus virtuvės šefas pristatys šioje laidoje?
Gardūs receptai, Gian Lucos nuotykiai ir įdomios istorijos iš ūkininkų gyvenimo – sekmadienį, 9.30 val. laidoje „La maistas“ per TV3!