10–12 vnt. (priklausys nuo keksiukų formelės dydžio): 200 g silpnai sūdytos silkių file aliejuje; 2 virtos vidutinio dydžio morkos; 3 virti vidutinio dydžio burokėliai; 2 vidutinio dydžio marinuotų agurkėlių; 2–3 v.š. majonezo; druskos, maltų juodųjų pipirų;
Bulvių krepšeliams: 500 g virtų bulvių su lupenomis; 2 kiaušinių baltymų; druskos, maltų juodųjų pipirų.
Nulupkite bulves, sumalkite. Dėkite į dubenį bulves, kiaušinių baltymus, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
Paruoštą tešlą dėkite į keksiukų formeles (geriausia naudoti silikoninę formą), apspauskite aplink dugną ir kraštus. Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~20 min., kol gražiai apskrus. Tuomet išimkite iš formelių ir palikite atvėsti.
Į dubenį sudėkite smulkiais kubeliais supjaustytas daržoves, dėkite majonezą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
Silkės gabalėlius supjaustykite plonais griežinėliais. Į kiekvieną krepšelį dėkite paruoštą mišrainę ir ant viršaus išdėliokite silkių gabalėlius. Serviruokite prieš pat pateikimą.