• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Braškių sezonas nuostabus – jų kvapas, skonis ir būtų tikra nuodėmė nepasiruošti jų žiemai. Dalį braškių visuomet užšaldau tiesiog paprastai, o dėl kitų sukau galvą, ką čia įdomaus pagaminti. Šis džemas nuostabus, tirštas, jaučiasi bananų skonis. Būtinai išbandykite“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita.

„Braškių sezonas nuostabus – jų kvapas, skonis ir būtų tikra nuodėmė nepasiruošti jų žiemai. Dalį braškių visuomet užšaldau tiesiog paprastai, o dėl kitų sukau galvą, ką čia įdomaus pagaminti. Šis džemas nuostabus, tirštas, jaučiasi bananų skonis. Būtinai išbandykite“, – sako tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė Edita.

REKLAMA

Džemui reikės: 1 kg braškių; 0,5 kg bananų; 250 g cukraus (arba pagal skonį); 0,5 citrinos sulčių.

1. Nuplautas braškes supjaustykite į 2–4dalis, dėkite į puodą, užpilkite cukrumi, išmaišykite ir kaitinkite ant mažos ugnies vis pamaišydami, kol braškės gerokai suvirs (apie 15–20min.).

2. Bananus supjaustykite plonais griežinėliais ir užpilkite citrinų sultis, išmaišykite. Sudėkite į puodą su braškėmis ir vis pamaišydami virkite dar apie 15–20min. arba tol, kol džemas sutirštės. Karštą džemą sudėkite į švarius stiklainiukus ir užsukite, leiskite atvėsti.

P.S. Virimo laikas priklausys nuo to, kokio sultingumo bus jūsų braškės. Virimo pabaigoje bulvių grūstuve sutryniau džemą ir dar paviriau. Džemas tapo dar tirštesnis ir malonios tekstūros.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų