Džemui reikės: 1 kg braškių; 0,5 kg bananų; 250 g cukraus (arba pagal skonį); 0,5 citrinos sulčių.
1. Nuplautas braškes supjaustykite į 2–4dalis, dėkite į puodą, užpilkite cukrumi, išmaišykite ir kaitinkite ant mažos ugnies vis pamaišydami, kol braškės gerokai suvirs (apie 15–20min.).
2. Bananus supjaustykite plonais griežinėliais ir užpilkite citrinų sultis, išmaišykite. Sudėkite į puodą su braškėmis ir vis pamaišydami virkite dar apie 15–20min. arba tol, kol džemas sutirštės. Karštą džemą sudėkite į švarius stiklainiukus ir užsukite, leiskite atvėsti.
P.S. Virimo laikas priklausys nuo to, kokio sultingumo bus jūsų braškės. Virimo pabaigoje bulvių grūstuve sutryniau džemą ir dar paviriau. Džemas tapo dar tirštesnis ir malonios tekstūros.