• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Noriu pasidalinti idėjomis, kaip padarius didesnį apsipirkimą, galima užsišaldyti daržoves ir, esant poreikiui, naudoti jas ilgesnį laiką. Tai itin patogu ir tada, kai nespėjate daržovių sunaudoti šviežių ir jos pradeda „vysti“ arba gaunate šių gėrybių iš gerų žmonių. Vasaros laikotarpiu galite užšaldyti daug naminių daržovių ir mėgautis jomis žiema, todėl investuoti laiko į pasiruošimą tikrai verta“, – rašo tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė.

„Noriu pasidalinti idėjomis, kaip padarius didesnį apsipirkimą, galima užsišaldyti daržoves ir, esant poreikiui, naudoti jas ilgesnį laiką. Tai itin patogu ir tada, kai nespėjate daržovių sunaudoti šviežių ir jos pradeda „vysti“ arba gaunate šių gėrybių iš gerų žmonių. Vasaros laikotarpiu galite užšaldyti daug naminių daržovių ir mėgautis jomis žiema, todėl investuoti laiko į pasiruošimą tikrai verta“, – rašo tinklaraščio „Oditėlės blogas“ autorė.

REKLAMA

Pagrindiniai triukai

Visos daržovės turi būti kruopščiai nuplautos ir kiek įmanoma nusausintos; naudokite šaldymui skirtus maišelius, geriausiai užspaudžiamus ar užtraukiamus; daržoves galite šaldyti tam tikromis porcijomis arba iš karto didesniais kiekiais; galite vakuumuoti, jei turite tam skirtą aparatą.

Grybai

„Paprastai pievagrybių neplaunu (nebent jie būna labai žemėti), o tik popieriniu rankšluosčiu švelniai nuvalau nešvarumus. Jei grybai bus jau šiek tiek „pastovėję“, tuomet juos nulupkite“, – rašo autorė.

REKLAMA
REKLAMA

Supjaustymo būdai yra įvairūs: pilnais ar pusiau griežinėliais, ketvirčiais ar tiesiog nepjaustant, jei jie yra mažiukai.

Panaudojimo būdai: troškiniams, apkepams, picai, karštiems sumuštiniams ir panašiai.

Poras

Porą būtinai perpjaukite išilgai ir gerai išplaukite, nes jame „mėgsta“ slėptis žemės. Sudėkite ant rankšluosčio ir palikite nudžiūti.

REKLAMA

Supjaustymo būdai yra įvairūs: pilnais ar pusiau griežinėliais, nedideliais kubeliais.

Panaudojimo būdai: troškiniams, apkepams, padažams ir panašiai.

Agurkai

Šią daržovę, pasirodo, irgi galima tokiu būdu paruošti.

Supjaustymo būdai yra įvairūs: pilnais ar pusiau griežinėliais, nedideliais kubeliais (jei labai smulkios sėklos, galite jas išimti), tarkuotus per burokinę tarką (sudėkite į smulkų kiaurasamtį, kad nuvarvėtų skystis).

Panaudojimo būdai: salotoms, šaltibarščiams, tzatziki padažui (tarkuoti) ir panašiai.

Atšildyti jų nereikia, tiesiog iš karto dėkite į patiekalą.

Cukinijos ir paprikos

Jas galite šaldyti padarydami iš jų miksą arba atskiromis rūšimis. Taip pat drąsiai galite šaldyti ir moliūgą, nes tikrai suksite galvą, kai gausite vos pakeliamą šią daržovę.

REKLAMA
REKLAMA

Supjaustymo būdai yra įvairūs: pilnais ar pusiau griežinėliais, nedideliais kubeliais, šiaudeliais, tarkuoti per burokinę tarką.

Panaudojimo būdai: troškiniams, apkepams, padažams, blyneliams ir panašiai.

Prieskoninės žolelės

Jas nuplaukite ir palikite nudžiūti, smulkiai supjaustykite ir sudėkite į maišelius.

Rūšys yra šios: krapai, petražolės, laiškiniai svogūnai ir česnakai, rozmarinai, čiobreliai, šalavijo lapeliai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų