Kiaušiniai, vynuogės ir pastarnokai turi būti laikomi šaldytuve, skelbia Didžiosios Britanijos valstybinio maisto kontrolieriaus išleistos gairės. Tačiau svogūnai, duona ir bulvės turėtų būti spintelėje.
Šios gairės išleistos po to, kai statistika parodė, kad karantino metu išmetamo maisto padaugėjo 30%.
Patariama kiaušinius padėjus į šaldytuvą jų iš dėžutės neišimti. Baklažanai, obuoliai ir kriaušės taip pat turėtų būti šaldytuve.
Bananus reikėtų laikyti tamsioje ir vėsioje vietoje, pavyzdžiui, spintelėje, jų taip pat geriau neišimti iš pakuotės, rašoma dailystar.co.uk
Tuo tarpu svogūnus reikia dėti į tamsią, vėsią ir sausą vietą, geriausia – medžiaginiame maišelyje. Bulvės laikomos tokiomis pat sąlygomis, tačiau atskirai nuo svogūnų, kad neįgautų jų kvapo.
Gazuotų gėrimų mėgėjai turėtų juos pirkti mažesniais kiekiais, kad vėliau jų netektų išpilti.
Taupyti mėgstantiems patariama įsigyti didelį gabalą kieto sūrio, kurį tuomet galima sutarkuoti ir užšaldyti. Vyną geriausia laikyti tamsioje ir vėsioje vietoje, o jo butelį atidarius – šaldytuve.
Tikimasi, kad šios gairės padės žmonėms planuoti savo pirkinius prieš einant į parduotuvę, sumaniai maisto produktus laikyti namuose ir kūrybiškai gaminti maistą.