Reikės: 2 kg bulvių, 350– 400 gr kiaulienos faršo, svogūnų, pipirų ir druskos, 1– 2 v.š. krakmolo.
Cepelinų receptas
Bulves ir svogūną sutarkavau. Į kiaurasamtį, o dar geriau per sietelį, bulvių tarkius nuvarvinti, vis paspaudžiant šaukštu. Susidariusio krakmolo su trupučiu skysčio neišpilkite!
Keptuvėje ant lydyto sviesto pakepinau svogūnus ir juos sudėjau į faršą, pagardinau pipirais ir druska.
Iš bulvių tarkių formavau cepelinus ir į vidų dėjau įdaro. Į puodą su verdančiu, pasūdytu vandeniu supyliau iš bulvių tarkių susidariusį krakmolą (aš dar papildomai įdėjau stiklinėje vandens tirpinto krakmolo 1 v.š), nes bulvės buvo nekrakmolingos ir po vieną atsargiai sudėjau cepelinus. Cepelinams iškilus į paviršių viriau apie 25–30 min.
Nedėkite į puodą daug cepelinų, nes pagal šį receptą jie turi virti laisvai, tuomet nepasileis nei vienas cepelinas!