Porcijos 3. Užtruksite apie 40 min. Reikės: 500 g smulkintos žuvies; 1 kiaušinis; 2 v. š. krakmolo; 1 a. š. prieskonių „Krapas“ (arba kitų žuvies mėgiamų pr.); druskos pagal skonį; žiupsnis baltųjų pipirų; 30 g sviesto; 1 morka; 1 svogūnas; miltų, kukuliams apvolioti; aliejaus, kepimui.
Troškinimui: 1 svogūnas; 1 morka; 1 poras; šlakelis alyvuogių aliejaus; 300 ml vandens; 200 ml grietinėlės; 2 lauro lapai; 1 v. š. kukurūzų miltų; 1 a. š. „Sviestelis“ prieskonių; 1 v. š. smulkintų žalumynų.
Gaminame kukulius. Svogūną ir morką nulupame, nuplauname, svogūną supjaustome smulkiais gabalėliais, morką sutarkuojame. Svieste pakepiname daržoves, kol šios suminkštės.
Į žuvies faršą mušame kiaušinį, beriame krakmolą, prieskonius, kepintas daržoves. Masę gerai išmaišome. Formuojame nedidelius kukuliukus, apvoliojame miltuose ir kepame gerai įkaitintame aliejuje, kol kukuliai gražiai apskrus.
Troškinimui skirtas daržoves nulupame, nuplauname, svogūną ir porą pasmulkiname, morką sutarkuojame. Sudedame daržoves į puodą, kuriame troškinsime kukulius ir pakepiname su trupučiu aliejaus. Sudedame kukulius, beriame prieskonius, užpilame vandeniu ir troškiname apie 15 min. Į grietinėlę įmaišome kukurūzų miltus ir smulkintus žalumynus. Supilame į troškinį. Gerai išmaišome ir kaitiname, kol padažas sutirštės.
Valgome su bulvių koše ir salotomis. Man visada prie žuvies kotletų tobulai tinka burokėlių mišrainė. Pamėginkite ir jūs.