• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į savaitę bent kartą stengiamės valgyti žuvį. Bet kartais aš taip užsinoriu žuvies kukulių su gardžiu grietinėlės padažu ir bulvių koše, kad nenurimstu. kol jų nepasigaminu. Tokiais mano norais šeima nelabai patenkinta. Nes tiesiog žuvies kotletų jie nevalgo. Negaliu sakyti, kad jiems jie neskanūs, nes net neragauja. Taigi kepu ir valgau pati sau  viena.  O Jūs mėgstate žuvies kotletus?“ – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

Į savaitę bent kartą stengiamės valgyti žuvį. Bet kartais aš taip užsinoriu žuvies kukulių su gardžiu grietinėlės padažu ir bulvių koše, kad nenurimstu. kol jų nepasigaminu. Tokiais mano norais šeima nelabai patenkinta. Nes tiesiog žuvies kotletų jie nevalgo. Negaliu sakyti, kad jiems jie neskanūs, nes net neragauja. Taigi kepu ir valgau pati sau  viena.  O Jūs mėgstate žuvies kotletus?“ – rašo tinklaraščio „Kviečiu į virtuvę“ autorė Ingrida.

REKLAMA

Porcijos 3. Užtruksite apie 40 min. Reikės500 g smulkintos žuvies; 1 kiaušinis; 2 v. š. krakmolo; 1 a. š. prieskonių „Krapas“ (arba kitų žuvies mėgiamų pr.); druskos pagal skonį; žiupsnis baltųjų pipirų; 30 g sviesto; 1 morka; 1 svogūnas; miltų, kukuliams apvolioti; aliejaus, kepimui.

Troškinimui: 1 svogūnas; 1 morka; 1 poras; šlakelis alyvuogių aliejaus; 300 ml vandens; 200 ml grietinėlės; 2 lauro lapai; 1 v. š. kukurūzų miltų; 1 a. š. „Sviestelis“ prieskonių; 1 v. š. smulkintų žalumynų.

REKLAMA
REKLAMA

Gaminame kukulius. Svogūną ir morką nulupame, nuplauname, svogūną supjaustome smulkiais gabalėliais, morką sutarkuojame. Svieste pakepiname daržoves, kol šios suminkštės.

REKLAMA

Į žuvies faršą mušame kiaušinį, beriame krakmolą, prieskonius, kepintas daržoves. Masę gerai išmaišome. Formuojame nedidelius kukuliukus, apvoliojame miltuose ir kepame gerai įkaitintame aliejuje, kol kukuliai gražiai apskrus.  

Troškinimui skirtas daržoves nulupame, nuplauname, svogūną ir porą pasmulkiname, morką sutarkuojame. Sudedame daržoves į puodą, kuriame troškinsime kukulius ir pakepiname su trupučiu aliejaus.  Sudedame kukulius, beriame prieskonius, užpilame vandeniu ir troškiname apie 15 min. Į grietinėlę įmaišome kukurūzų miltus ir smulkintus žalumynus. Supilame į troškinį. Gerai išmaišome ir kaitiname, kol padažas sutirštės.

Valgome su bulvių koše ir salotomis. Man visada prie žuvies kotletų tobulai tinka burokėlių mišrainė. Pamėginkite ir jūs. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų