Jums reikės:
0.5 - 1 kg. šviežių bulvių, 150 - 200 gr. silpnai sūdytos šoninės, 2 v. š. grietinės, 1 - 2 v.š. sviesto, svogūno, pipirų ir druskos
Gaminimo eiga:
Bulvytes gerai nuploviau, nes viriau su lupenomis ir užstačiau virti. Kol virė bulvės, susipjausčiau šoninę, svogūną ir pakepinau keptuvėje su sviestu.
Bulvėms išvirus, nupyliau vandenį ir trumpam puodą pastačiau atgal ant viryklės. Išvirtas bulves sudėjau į dubenį, ant jų užpyliau keptus svogūnus su šonine, pagardinau grietine, pipirais,druska ir viskąkrestelėjau (išmaišiau).
Užbarsčiau smulkintų krapų ir svogūno laiškų.
Štai ir viskas. Šviežios bulvytės pagamintos,o prie jų pagaminau baltibarščių su ridikėliais. Audronė sako, kad tai tikras apsivalgymas.
Šaltinis: Gamink su Audrone