Grietinėlės kremui „Panna Cotta“ reikės:
- 200 ml grietinėlės (35%)
- 100 ml pieno
- 50 g cukraus
- šaukštelio vanilės pastos
- šaukštelio smulkios želatinos
- citrinos žievelės
- šaldytų uogų
Gaminimo eiga:
Grietinėlę supilkite į nedidelį puodą, įdėkite gabalėlį citrinos žievelės bei vanilės pastą. Pakaitinkite iki virimo. Tada nukelkite puodą nuo ugnies ir skubiai į karštą grietinėlę suberkite želatiną bei cukrų. Gerai išmaišykite, kad viskas ištirptų ir palikite pastovėti 10 minučių.
Grietinėlę perkoškite per sietelį ir išimkite citrinos žievelę. Supilkite pieną ir gerai išmaišykite. Visą masę išpilstykite į nedidelius indelius ir palikite šaldytuve 4 valandoms ar pernakt, kad sustingtų. Šaldytas uogas sutrinkite su cukrumi ir papuoškite sustingusį kremą.
Daugiau patarimų išgirskite aukščiau esančiame vaizdo įraše.
Laidą „Kotrynos burtai“ žiūrėkite kiekvieną šeštadienį 10:30 val. per TV3 televiziją.
VISĄ LAIDĄ ŽIŪRĖKITE ČIA:
Straipsnis parengtas pagal TV3 televizijos laidą „Kotrynos burtai“.