Maisto mėgėjai iš „Kitchn“ aiškina: „Šio metodo išmokome vienoje geriausių Niujorko kavinių – „Buvette“. Jie kiaušinienę patiekia būtent taip. Geras ypač tyras alyvuogių aliejus pasižymi žolingu, sodriu skoniu, kuris puikiai papildo aromatą, o riebalai prideda patiekalui turtingumo. Rupi jūros druska ir pasūdo kiaušinienę, ir suteikia netikėto traškumo. Tačiau svarbu naudoti kokybiškus produktus. Paprastas alyvuogių aliejus ir normali druska to paties efekto neduos.“
Kiaušinienę labai lengva perkepti
Kiaušinienė vis tiek neiškepa tobulai? Australų ir prancūzų kilmės virtuvės šefas Manu Feildelis įspėja, kad kiaušinienę labai lengva perkepti. „My Kitchen Rules“ laidą vedantis žymus šefas sako, kad daugelis žmonių tiesiog ją kepa ant per aukštos kaitros.
Jis rekomenduoja kiaušinienę kepti tik ant vidutinės kaitros ir joje ištirpinti truputį sviesto, tada sudėti kiaušinius ir palaukti, kol jie pradės burbuliuoti. Kepimo metu svarbu palaikyti tolygią temperatūrą, rašoma dailystar.co.uk.
Manu paaiškino: „Stebėkite, kad keptuvė pernelyg neįkaistų. Jei keptuvė per karšta, kiaušiniai iškeps per greitai ir sudegs – tada nebeliks tos gražios šviesios spalvos, jie bus guminiai.“
Kaitrą išjungti anksčiau, nei atrodo, kad reikėtų
Kad taip nenutiktų, Manu rekomenduoja kaitrą išjungti kiek anksčiau, nei atrodo, kad reikėtų.
Jis pridūrė: „Kaitrą išjunkite, kai kiaušinienę dar vietomis bus kiek skystoka. Kepimo procesą pabaigs keptuvėje likęs ir iš pačių kiaušinių sklindantis karštis.“
Kai kiaušinienę jau būsite nuėmę nuo kaitros, pats laikas ją gardinti. Geriausiai tinka rupi jūros druska ir truputis juodųjų pipirų. Tuomet užpilkite ir alyvuogių aliejaus, kad patiekalas būtų dar gardesnis ir turtingesnis. Štai ir viskas – laikas sėsti prie stalo ir mėgautis!