Reikės: 0,5 kg maltos kalakutienos, 1 kiaušinio, maltos mėsos prieskonių, pipirų ir druskos, sviesto, krapų, druskos, kiaušinių, miltų, džiūvėsėlių.
Kijevo kotletų receptas
Sviestą pagardinau smulkintais krapais, druska ir susukusi į dešrelę padėjau į šaldiklį 10–15 min. (sviestas bus naudojamas įdarui). Maltą kalakutieną pagardinau prieskoniais, druska, įmušiau kiaušinį ir išmaišiau. Į maždaug saują mėsos įdėjau gabaliuką sviesto ir suformavau pailgus kotletus.
Paruoštus kotletus apvoliojau miltuose, kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose, paskui vėl kiaušinio plakinyje ir dar kartą džiūvėsėliuose. Į puodą, su įkaitintu aliejumi, sudėjau kotletus ir juos kepiau ~ 12–15 min.