Reikės: 12 vnt. bulvių, 1 kiaušinio (L dydžio), 4 v.š. krakmolo.
Įdarui: virtos vištienos (gali būti ir malta mėsa, tik ją reikės pakepinti), svogūno, prieskoninių žolelių, pipirų ir druskos, lydyto sviesto (kepimui).
Įdarui: virtą vištieną sumaliau ir sumaišiau su kepintais svogūnais ir pagardinau prieskoniais. Bulves išviriau su druska ir sugrūdau. Į atvėsintą bulvių košę įmušiau kiaušinį, subėriau krakmolą ir išmaišiau.
Iš bulvių masės formavau paplotėlį, dėjau įdaro ir sulipdžiau blynelį, kad bulvių masė neliptų prie rankų, jas sutepkite aliejumi. Keptuvėje, su lydytu sviestu, blynelius apkepiau iš abiejų pusių. Blyneliai paruošti. Patiekiau su grietinės ir sviesto padažu.
P.s. Iš recepte nurodyto kiekio gavosi gana dideli 8 žemaičių blynai. Skanaus!