• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Žemaičių blynus mėgau visada ir dabar juos labai mėgstu, tik kepu juos gana retai. Šįsyk prikepiau žemaičių blynų iš šviežių bulvių.  Blyneliai gavosi labai skanūs. Labiausiai žemaičių blynams tinka su lupenomis virtos bulvės, bet aš, kaip visada renkuosi greitesnį variantą, gaminau su grūstomis bulvėmis. Beje, ir vištienos turėjau virtos. Taigi, ilgai netrukus, žemaičių blynai buvo iškepti“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

„Žemaičių blynus mėgau visada ir dabar juos labai mėgstu, tik kepu juos gana retai. Šįsyk prikepiau žemaičių blynų iš šviežių bulvių.  Blyneliai gavosi labai skanūs. Labiausiai žemaičių blynams tinka su lupenomis virtos bulvės, bet aš, kaip visada renkuosi greitesnį variantą, gaminau su grūstomis bulvėmis. Beje, ir vištienos turėjau virtos. Taigi, ilgai netrukus, žemaičių blynai buvo iškepti“, – rašo tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė.

REKLAMA

Reikės: 12 vnt. bulvių, 1 kiaušinio (L dydžio), 4 v.š. krakmolo.

Įdarui: virtos vištienos (gali būti ir malta mėsa, tik ją reikės pakepinti), svogūno, prieskoninių žolelių, pipirų ir druskos, lydyto sviesto (kepimui).

Įdarui: virtą vištieną sumaliau ir sumaišiau su kepintais svogūnais ir pagardinau prieskoniais. Bulves išviriau su druska ir sugrūdau. Į atvėsintą bulvių košę įmušiau kiaušinį, subėriau krakmolą ir išmaišiau.

REKLAMA
REKLAMA

Iš bulvių masės formavau paplotėlį, dėjau įdaro ir sulipdžiau blynelį, kad bulvių masė neliptų prie rankų, jas sutepkite aliejumi. Keptuvėje, su lydytu sviestu, blynelius apkepiau iš abiejų pusių. Blyneliai paruošti. Patiekiau su grietinės ir sviesto padažu.

P.s. Iš recepte nurodyto kiekio gavosi gana dideli 8 žemaičių blynai. Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų