Kakaviniam sluoksniui: 300 miltų, 200 gr sviesto, 200 gr cukraus, 1 kiaušinio, 2 v.š. kakavos, 1 a.š.kepimo miltelių.
Varškės įdarui: 2×180 gr varškės (naudojau 9% pakeliuose), 3 kiaušinių, 80 gr cukraus, 100 gr grietinės, 40 gr krakmolo, 200 gr vyšnių uogienės.
Pyrago receptas
Ištirpinau sviestą. Į atvėsintą sviestą įmušiau kiaušinius, cukrų ir viską gerai suplakiau. Į masę subėriau persijotus miltus su kepimo milteliais ir kakavą. Užminkiau tešlą, ją padalinau į 2 dalis ir suvyniojusi į maistinę plėvelę, padėjau į šaldiklį ~1 val. Įdarui, visus recepte išvardintus produktus, gerai išmaišiau. Tortinės dugną ištiesiau kepimo popieriumi.
Ant tortinės dugno, burokine trintuve sudėjau tarkuotą kakavinę masę ( vieną dalį ), ant viršaus sudėjau paruoštą varškės masę. Ant varškės masės uždėjau vyšnių uogienės ir ant viršaus vėl užtarkavau likusią ( antrą ) kakavinę tešlos dalį. Beliko iškepti.
Kepiau įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūroje apie 50–60 min. Pyragas iškeptas, leiskite jam atvėsi ir tuomet pjaustykite.
P.s. Aš pyrago viršų papuošiau tirpintu šokoladu ir riešutais (nebūtina). Skanaus!